Fortsatt forsinkelser

Strømmen er tilbake men fortsatt er enkelte strekninger betjent med buss. Slik vil det fortsette i flere dager.

Strømstans på Asker stasjon
Foto: Karl Braanaas

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Lokaltogene mellom Lillestrøm og Asker snur fortsatt på Hvalstad, og passasjerer på strekningen Moss - Spikkestad blir transportert med buss mellom Sandvika og Heggedal.

I tillegg blir lokaltogpassasjerer fraktet med buss mellom Hvalstad og Asker..

Forsinkelser på Østfoldbanen

Ved 19.00-tiden meldes det også om feil med sporet ved Loenga stasjon, noe som fører til at kun ett spor er åpent for togtafikk mellom Oslo S og Ski.

– Dette vil føre til enkelte innstillinger samt forsinkelser på opptil en halvtime på lokaltogene, melder Jernbaneverket.

Det er også problemer knyttet til mangel på tilgjengelige togsett. Det førte til at toget fra Halden til Oslo klokka 18.00 ble innstilt. Det samme ble toget fra Skøyen til Mysen klokka 18.09.

LES: Oppgitt over togtilbudet

Kaos i morgentimene


Dagens problemer startet etter en brann i Askertunnelen i natt, noe som førte til full stans i togtrafikken. Tusenvis av passasjerer ble berørt.

Tunnelen i Asker hvor det brant i natt

Det var i denne tunnelen det begynte å brenne i natt

Foto: Åsmund Skretting Hasli / NRK

Les: Måtte sitte timesvis i iskaldt tog

Les: Brann i togtunell

Jernbaneverket opplyste at det var omfattende skader på strømforsyingen og signalanlegget, og det er ventet flere innstillinger i togtrafikken i morgentimene. Asker stasjon var uten strøm tirsdag morgen.

I 08-tiden opplyste Jernbaneverket at Asker stasjon har fått strømmen tilbake, og at togene etterhvert vil gå etter oppsatte ruter.

Det kan imidlertid ta flere dager å sette kjøreledningene i stand, sier pressevakt Kjell Bakken i Jernbaneverket til NRK.

– Skadene på Drammensbanen mellom Asker og Hvalstad er så omfattende at det vil antagelig ta flere dager å reparere, så vi vil få driftsproblemer i flere dager, sier Bakken.

Regner med store forsinkelser

NSB jobber med å skaffe busser til de berørte passasjerene, men de må regne med store forsinkelser.

– De må regne med store forsinkelser i dag når de kjører de strekningene mot Bergen, Sørlandsbanen og Vestfoldbanen, og selvfølgelig lokaltrafikken i Oslo-området vil jo bli rammet av dette i morgentimene, sier Bakken.

Det er usikkert hvor store forsinkelsene blir.

– Det er vanskelig å si, det vil variere fra tog til tog. Men det kan være lurt for de som skal til og fra arbeid i dag, også mot Oslo, å beregne god tid. Selv om alle kommer frem, så må man beregne ekstra tid, sier Bakken.

Alle lokaltog er innstilt på strekningen fra Skøyen til Asker, og fra Drammen og inn til Asker. Det vil bli brukt både buss og drosje på de innstilte strekningene for å få passasjerene fram.

Sjekk togtrafikken på NRK.no/trafikk

– Vi satser på å få åpnet et par spor på Asker stasjon, og det vil lette situasjonen noe, sier Bakken.

– Vil ramme tusenvis av mennesker

Regionstogene til NSB er innstilt mellom Oslo S og Drammen, og Bergensbanen er innstilt mellom Hønefoss og Oslo S og kjører i stedet over Roa.

Det blir kjørt busser mellom Drammen og Oslo S og fra Sandvika til Drammen.

Lokaltogene mellom Lillestrøm og Asker snur fortsatt på Hvalstad, og passasjerer på strekningen Moss - Spikkestad blir transportert med buss mellom Sandvika og Heggedal.

Ifølge Kjell Bakken vil flere tusen reisende rammes av problemene.

– Det er jo litt færre folk som reiser nå i romjula enn det som er vanlig i rushtiden, men dette vil jo ramme tusenvis av mennesker, sier Bakken.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger