Forsvarer: – Dette er en overdrivelse

Forsvarer for en av de siktede, Arve Ringsbye, kaller politiets framstilling av saken en overdrivelse.

Forsvarer Arve Ringsbye

Advokat Arve Ringsbye er forsvarer for en 20 år gammel mann, siktet for et hasjbeslag funnet i skogen i nærheten av Nordstrand.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Arve Ringsbye er forsvarer for en 20-åring, som ble varetektsfengslet i forrige uke. Han er siktet for befatning med hasj etter at politiet oppdaget et depot ved Mortensrud og Nordstrand, men han er ikke siktet som del av et narkotikanettverk.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er siktet for ett kvantum hasj, og ingenting utover det, sier Ringsbye.

Politiet har kalt dette en aksjon mot et kriminelt nettverk, men forsvareren bestrider at det er snakk om et større kvantum.

– Det er en overdrivelse å kalle dette for en stor narkotikasak, sier Ringsbye.

En medsiktet i saken, en 22-åring, hevder at han var i skogen ved en tilfeldighet.

– Han nekter straffskyld har ingenting med den saken å gjøre. Han var kun ute og lette etter nøkler, sier forsvarer Eva-Marie Stryker.

«Kriminell gruppe»

Samtidig henviser Oslo tingrett til en kriminell gruppe i fengslingskjennelsen.

«Retten har merket seg at det dreier seg om et betydelig kvantum narkotika. Siktede anses dessuten som en del av en kriminell gruppe» står det i kjennelsen.

Det vises også til at politiet arbeider for å avdekke bakmenn i saken.

I alt ble tre menn pågrepet og varetektsfengslet i forrige uke i forbindelse med hasjbeslaget på Nordstrand. De er mellom 20 og 24 år gamle.

Ifølge fengslingskjennelsene har politiet identifisert mennene ut fra videoovervåkning, ved et hasjdepot i en skog i Søndre Nordstrand bydel. Etter det NRK kjenner til skal politiet ha oppdaget depotet, og igangsatt spaning og videoovervåkning av området.

Det har ikke lykkes NRK å komme i kontakt med forsvareren for den tredje medsiktede, Frode Sulland.

Erkjenner delvis straffskyld

På en pressekonferanse tirsdag fortalte politiet at de hadde pågrepet totalt 90 personer siden mai i år, i en større aksjon mot miljøer rundt Mortensrud i Oslo.

Fem av de 90 pågrepne er varetektsfengslet. I tillegg til de tre som er allerede er omtalt i denne saken, gjelder det en 18-åring og en 20-åring. Disse ble pågrepet før de tre andre, og det det er ikke kjent om sakene mot disse to kan knyttes til det aktuelle hasjdepotet.

20-åringen, som er siktet for grov narkotikaforbrytelse, erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans forsvarer John Anders Hasle onsdag. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

I tillegg ble en 18-åring varetektsfengslet i fire uker, to av dem med full isolasjon, 23. juni. 18-åringen er siktet for narkotikaforbrytelse, uten at denne karakteriseres som «grov». Hans forsvarer Peder Morset opplyser at klienten erkjenner delvis straffskyld, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Denne saken ble først publisert tirsdag ettermiddag, og er oppdatert onsdag klokken 14.20.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger