Forstod ikke at de sponset Senterpartiet

Senterpartiet mener at et dokument de har offentliggjort i dag, beviser at Eidsiva Energi visste at de var med på å betale for Senterpartiets valgkamp. Det er ikke konsernsjefen enig i.

konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi og Sp-leder Liv Signe Navarsete

Konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi (t.v.) forstod ikke at han sponset Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

– Vi har aldri hatt noe kjennskap til hvilket overskudd prosjektet skulle få, sier konsernsjef Ola Mørkved Rinnan i Eidsiva Energi, som sier han aldri forstod at han sponset Senterpartiets valgkamp.

– Vi konstaterer i ettertid at det har blitt et stort overskudd, og det er Senterpartiet sak, sier Rinnan.

Dere var ikke klar over at det skulle bli ett overskudd?

– Nei, det var vi ikke klar over

Så at deler at dette ble innrapportert som direkte partistøtte var du ikke kjent med?

– Vi kjente ikke partistøtte reglene, og det hadde vi ikke noe grunn til heller. For vi har aldri betraktet dette som nettopp det, men vi vet jo i ettertid at det må føres sånn, sier Rinnan.

Beklager

Eidsiva var hovedbidragsyter til prosjektet hvor Senterpartiet fikk ulovlig pengestøtte fra det som skulle være en promotering av fornybar energi.

I saken er Senterpartiet blitt fremstilt som syndebukk. Det beklager Rinnan.

– Vi etablerte ikke et nødvendig avtaleformular når vi startet, og når vi ikke spesifikt ba om noe prosjektregnskap da vi betalte gjorde vi feil og det beklager vi, sier Rinnan.

Offentliggjorde brev

Tidligere i dag offentliggjorde Senterpartiet det hemmelige brevet til Eidsiva Energi, som viser at selskapet var informert om at pengestøtte til fornybar energi til slutt ville havne hos Senterpartiet.

– Der går det frem at Senterpartiet skulle få penger for å arbeide for å gi fornybar energi og det som hører til som et sentralt tema i valgkampen. Eidsiva og Moelven har gitt tilsagn til å støtte arbeidet med 500 000 kroner, sier Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Brevet er sendt fra Senterpartiet til Eidsiva Energi, og er signert Steinar Dvergsdal i Felleskjøpet, som i startfasen ledet fornybarprosjektet.

De to kraftselskapene har til sammen gitt 700.000 kroner til promotering av fornybar energi. Kun en brøkdel av pengene gikk til brosjyrer og DVD, resten gikk til Senterpartiets valgkamp.

Vil motbevise juks

Hensikten med å offentliggjøre brevet er å vise at partiet ikke har tusket til seg partistøtte.

– Derfor mener jeg det var helt nødvendig at offentligheten får tilgang til dette. I og med at det er skapt et bilde av at vi har prøvd å tuske til oss penger på ulovlig vis.

– Endrer ingenting

Men brevet gjør ikke inntrykk på en av Senterpartiet største kritikere.

– Det er ingenting i dette brevet som sier at dette er valgkampbidrag eller driftsstøtte til senterpartiet, sier Høyres Per Kristian Foss, som ikke vil trekke sin kritikk av partiet.

– Jeg opprettholder hva jeg har sagt om Senterpartiets faktura. Den forteller ikke hele sannheten, derfor er den falsk.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger