Forsikringsselskaper øker dekningsgrensen for Hellas

Forsikringsselskapet Gouda har hevet dekningssummen i Danmark for tyveri av kontanter i Hellas. Nå følger norske Tryg etter og øker grensen med 9000 kroner.

Euro som tas ut av en minbak
Foto: Mertens, Kerstin / Samfoto

Toralf Rutledal

Toralf Rutledal i Tryg Forsikring.

Foto: Paul Bernhard

– Vi øker summen for kontanter som blir erstattet i et skadetilfelle i Hellas på grunn av den uoversiktlige situasjonen der. Hvis det skjer tyveri, blir det dekket inntil 15.000 kroner mellom 8. juli og 31. august, sier Toralf Rutledal i Tryg Forsikring til NRK.

Med dette er selskapet det første som hever grensen på grunn av den økonomiske uroen i Hellas. Da NRK ringte Tryg tirsdag kveld hadde de ingen planer om å øke grensen, men onsdag kom kontrabeskjeden.

– Det er så mange som går ut og anbefaler at man tar med seg ekstra kontanter, og vi så derfor et behov for å heve grensen, sier Rutledal.

Tirsdag hevet også det danske forsikringsselskapet Gouda grensen i Danmark.

– Siden det har oppstått en så spesiell situasjon i Hellas, har vi revurdert dekningssummene våre. Vi øker umiddelbart kontantloftet fra 1000 kroner opp til 5000 kroner for reiser i Hellas, sier Goudas direktør, Uffe Svennson, til danske Berlingske.

– Avventer situasjonen

Men selv om den danske delen av Gouda øker dekningen, skjer det ingen endringer i Norge eller Sverige.

– Vi har besluttet å avvente situasjonen. I Norge og Sverige har vi fra før av høyere dekning enn i Danmark, med 3000 kroner for enkeltpersoner og 6000 kroner for familier, sier salgs- og markedssjef Eva Hagby i Gouda Reiseforsikring i Norge.

Hagby forklarer at markedene i Skandinavia er forskjellige, men at selskapet i Norge likevel følger nøye med på situasjonen i Hellas.

– Det er forskjellige produkter og forskjellige markeder. Men å justere for kun et land er ikke vanlig. Det har aldri skjedd hos oss før, etter hva jeg kjenner til. Dette er en ekstraordinær situasjon der vi ønsker å bistå kundene i en vanskelig situasjon.

Disse hever ikke summen

Emma Elisabeth Vennesland

Pressekontakt Emma Elisabeth Vennesland i Europeiske Reiseforsikring.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Andre norske forsikringsselskap øker derimot ikke grensen slik som Tryg. Europeiske Reiseforsikring forteller til NRK at de ikke kommer til å heve summen på 3000 per pers og 6000 for familie.

– Vi kommer ikke til å øke summen. Vi har hele tiden ment at man bør være varsom med å ta med seg for store kontantverdier, fordi man utsetter seg selv i for høy risiko, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i Europeiske Reiseforsikring.

Også Gjensidige blir stående på dagens sum.

– Vi mener dekningssummen er god nok i de aller fleste tilfeller. Det er en spesiell situasjon i Hellas nå, men da må folk forholde seg til det, sier informasjonsdirektør Øystein Thoresen.

Alle forsikringsselskapene anbefaler folk bruke safe og å spre kontantene over flere personer.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger