NRK Meny
Normal

– Tøffe forhandlinger i jordbruksoppgjøret

Det er så langt ingen avklaring i jordbruksoppgjøret. Partene skal fortsette samtalen på overtid etter at fristen gikk ut ved midnatt.

Lise Boeck Jakobsen

PÅ OVERTID: – Det har vært tøffe forhandlinger. Nå er vi på overtid, vi jobber for å få en avklaring. For vår del handler det om å få gode betingelser for den norske bonden, sier Lise Boeck Jakobsen til NRK

Foto: NRK

Noen få minutter etter midnatt satt partene ikke sammen, og det var ikke klart når de skulle møtes igjen.

– Det er ingen avklaring ennå, og det er ikke satt noe tidspunkt for neste møte, men forhandlingene fortsetter, sier kommunikasjonssjef Lise Boeck Jakobsen i Norges Bondelag til NTB.

Dermed kan det tenkes at partene får seg litt søvn før jobben med å finne en løsning fortsetter.

Avstanden har vært stor i forhandlingene. Bondelaget og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har krevd 860 millioner kroner, mens statens tilbud var på 90 millioner, samt å åpne for prisøkning tilsvarende 125 millioner.

Vil løfte fram de små og mellomstore

– Det har vært tøffe forhandlinger. Nå er vi på overtid, vi jobber for å få en avklaring. For vår del handler det om å få gode betingelser for den norske bonden, sier Jakobsen til NRK.

Ifølge Jakobsen har det begynt å bli store skjevheter i næringen på bekostning av de mindre og mellomstore brukene.

– Det som er viktig er at de mindre og mellomstore produsentene får beskjed om at de er en del av framtidas landbruk og at de får et økonomisk løft. Det handler om å få vilkår som treffer disse brukene, slik at de kan følge med på en økonomisk utvikling, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger