Foreslo Krekar-soning i Norge

Tidligere PST-sjef Jørn Holme kom før han gikk av i fjor høst med et forslag på hvordan man kunne få mulla Krekar ut av Norge.

Jørn Holme

Tidligere PST-sjef Jørn Holme forslo at mulla Krekar kunne dømmes i Irak, men sone i Norge.

Foto: Terje Reite / NRK

Forslaget gikk ut på å la Krekar gjennomgå en rettssak i Irak, men at han sonet straffen i Norge, bekrefter regjeringen overfor Aftenposten.

Ikke velkommen

– Forslaget gikk ut på at Krekar skulle dømmes i Irak for deretter å sone i Norge. Det ville i så fall medføre at vi skulle sendt Krekar til Irak for så å ta ham tilbake hit. Men det er ikke aktuell politikk. Her er han ikke velkommen, sier statssekretær i Justisdepartementet, Pål K. Lønseth (Ap).

Tidligere sjef i Politiets sikkerhetstjeneste, Jørn Holme, kom også med et forslag om et samarbeid med irakiske myndigheter. Dette har regjeringen jobbet med i lang tid, ifølge Lønseth.

– Så lenge den irakiske utenriksministeren fortsetter å bekrefte for oss at Krekar vil få dødsstraff i Irak, kan vi ikke sende ham tilbake, sier statssekretæren.

Les: Her truer Krekar Erna Solberg

Les: PST vurderer å pågripe mulla Krekar

Les: Krekar kommer med nye trusler

Anmeldt

Frp-leder Siv Jensen har anmeldt mulla Krekar for det hun mener er den groveste overtredelsen etter utvisningen fra Norge.

Den omstridte mullaen uttalte torsdag at hvis han blir drept etter å ha blitt tvunget ut fra Norge, vil personen som står ansvarlig også dø.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger