Hopp til innhold

Foreldre siktet etter funn av marihuanaplantasje

En mann og ei kvinne er nå siktet etter at politiet fant en marihuanaplantasje i ei leilighet på Nardo i Trondheim fredag kveld.

Cannabisplanter beslaglagt på Nardo

Brannvesenet har vurdert leiligheten der beslaget ble gjort som brannfarlig.

Foto: Trøndelag politidistrikt

Mannen i 40-årene sitter lørdag formiddag fortsatt i arrest. Ei kvinne i slutten av 30-årene er avhørt og løslatt, men ble lørdag formiddag siktet i saken.

– Begge er foreløpig siktet etter straffelovens §231, sier etterforskningsleder Wenche Johnsen. Paragrafen omhandler narkotikaovertredelse.

Naboer tipset politiet

Det var naboer i blokken som varslet om en spesiell lukt ved 21-tiden, opplyser politiet til VG.

– Det var en plantasje i leiligheten, og det er tydelig at det er brukt til produksjon. Det er snakk om en del marihuanaplanter, sier operasjonsleder Bjørnar Gaasvik. Han forteller at det var planter på alle de tre soverommene i leiligheten.

Trøndelag politidistrikt opplyser at de har tatt beslag i rundt 50 cannabisplanter og noe produksjonsutstyr.

John Torger Konstad, som var ansvarlig etterforskningsleder i natt, sier det er vanskelig å gi noe anslag over mengden cannabis som er funnet, fordi en del av materialet har mistet vekt da det ble tørket.

– Det var en anselig mengde med cannabis og marihuana. Det er ikke dagligdags for oss å finne sånt, i alle fall i en leilighet. Det er mer enn ett kilo med cannabis, sier Konstad.

Han omtaler narkotikasaken som grov.

Cannabisplanter beslaglagt av politiet

Falck har bistått politiet med å fjerne planter og produksjonsutstyr.

Foto: Trøndelag politidistrikt

– Brannfarlig

Plantasjen ble funnet i en leilighet hvor det bor en familie. Tidlig lørdag morgen uttalte politiet at flere kunne bli siktet i saken, og få timer senere kom nyheten om at de også har siktet ei kvinne.

I leiligheten var det koblet på mye ekstra elektrisitet for å holde cannabisplantene varme.

– Brannvesenet har vært inne i denne leiligheten og vurdert den som brannfarlig. Det er ingen som kommer inn i den foreløpig, sier Johnsen.

Den arresterte mannen blir avhørt lørdag. Planter og produksjonsutstyr skal ha blitt destruert.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger