I frykt for at det fremdeles finnes E.Coli-smitte i Gildes produkter, utvider nå Mattilsynet omsetningsforbudet for pølser.
- Det dreier seg om pølsetypene Pepperoni, Fårepølse, Stabburpølse, Salami, Spesialsalami og Salami uten hvitløk, sier NRKs reporter Hallvard Norum som var tilstedet på Mattilsynets pressekonferanse i ettermiddag.
Produktene som forbys er produsert ved Terinas anlegg i Sogndal under samme periode som den omtalte morrpølsen.
Man kan derfor ikke garantere at disse pølsetypene ikke inneholder E.-Coli-smitte.
Mattilsynet ber nå folk sjekke produksjonsnumrene på de ulike emballasjene, opp mot informasjon gitt på Mattilsynets hjemmesider.
Følger pålegg
Gilde vil følge Mattilsynets pålegg om å tilbakekalle produktene.
- Vi forholder oss lojalt til Mattilsynets pålegg. Jeg ber forbrukere som har disse produktene, om å levere dem tilbake til butikken. Der får de pengene igjen, sier konsernsjef Axel Krogvig i Gilde.
Gilde har bedt matvarebutikkene om å fjerne de berørte produktene fra de aktuelle produksjonsdatoene fra hyllene.
Mattilsynet vil etter påske redegjøre for Gilde for hvilke vurderinger som er lagt til grunn for pålegget.