Hopp til innhold

Forbrukerrådet: – Mye å spare på å bytte bank

Konkurransen på boliglån bankene i mellom er nå klart bedre enn den har vært på lenge, ifølge Forbrukerrådet. De mener det er tusenvis av rentekroner å spare ved å gå fra de store bankene til mindre nisjebanker.

Boliglån

Flere banker har nå startet å kutte i boliglånsrentene for å skaffe seg markedsandeler.

Foto: Martin Kierstein, Colourbox, Foto: Colourbox

Kampene om boliglånskundene hardner til. Flere banker tilbyr nå effektive renter ned i 2,66 prosent, samtidig som storbankenes renter henger etter oppe på tretallet.

Etter at bankmyggen BN bank i Trondheim nylig senket sin beste nominelle boliglånsrente til 2,6 prosent, rant 800 søknader om boliglån inn på kort tid.

– Mange har skjønt at de kan få lavere rente

– Det er veldig gode kunder, som er litt lei av at de må prute for å få god rente i andre banker, sier administrerende direktør Gunnar Hovland i BN bank.

Lånerådgiver Bente Olafsen har forhandlet med banker om bedre vilkår i 25 år, på vegne av lånekunder.

– Veldig mange har skjønt at de kan få lavere rente. Men bankene setter ikke ned rentene uten en skikkelig fight, sier Olafsen.

Lånekunder kan spare opp mot 10 000 kroner i året ved å skifte bank.

Kan spare opp mot 10.000 kroner

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet sier at mange kan spare mye på å bytte bank, og viser til renteoversikten på finansportalen.no.

På et boliglån på 2 millioner kroner, sier Jensen at det kan være 8.000-10.000 kroner å spare i løpet av et år, etter skatt, dersom man bytter fra storbankene til de mindre bankene som har kuttet kraftig i rentene.

Forbrukerrådet mener at konkurransen i bankmarkedet nå har blitt hardere.

– Vi ser et annet marked nå enn det vi så eksempelvis i 2014, sier Jensen.

Landets største bank, DNB har hatt en nedgang på 2 prosentpoeng i markedsandel for boliglån de siste to årene.

– Dette vil svinge litt over tid. Akkurat nå vokser markedet litt mer enn det vi har sagt at vi skal vokse, og i en annen periode vil det være motsatt, sier Even Westerveld, informasjonsdirektør i DNB.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ