NRK Meny
Normal

- Vent med digitalboksen

Ove Lie i Forbrukerrådet mener folk godt kan vente med å ta det nye bakkenettet i bruk.

Jens Petter Gjelsteth og Svein Ove Søreide

Informasjonssjef Jens Petter Gjelseth (til venstre) og kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i Riks-TV viser frem dekoderboksen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- All erfaring tilsier at når det kommer nye produkter på markedet vil både pris, kvalitet og kanskje også brukeregenskaper bli endret etter hvert. Utvalget av mottakerbokser vil bli bedre, sier han.

De første digitalboksene er nå ute i handelen, men senere vil det kommer utgaver med mulighet for opptak av program og med supertekst-tv.

 

Åpner 1. september

Mottakerboksene vil medføre en engangsutgift på 1300-1500 kroner per fjernsyn.

Det digitale bakkenettet åpnes først i Rogaland 1. september. Noen dager etter åpner nettet i Oslo, Akershus og Østfold. Før jul vil nettet dekke Øst- og Vestlandet og Sør-Trøndelag.

Resten av landet kommer med neste år.

Dagens analoge sendinger slukkes mellom seks måneder og et år etter at det nye nettet er satt i drift. 

Norge først ute

Informasjonssjef Erik Andersen i Stiftelsen Elektronikkbransjen bekrefter at Norge er det første landet som tar i bruk digitalbokser med den nye standarden MPEG4.

– Vi vet at det kommer TV-er med innebygd dekoder, men vi vet ikke nøyaktig når. Vi håper det blir før jul. Vi vet foreløpig ikke hvilke TV-merker som vil tilby dette, sier Andersen.

Han sier at bransjen regner med et salg på mellom 500.000 og 1,1 millioner digitalbokser for bakkenettet de neste par årene.

Det er mange husstander som vil ha flere TV-apparater og mange vil ha TV på hytta.

Subsidier

– Vi regner ikke med at salget blir så stort i år, men salget vil øke sterkt fram mot tidspunktet da det analoge nettet slås av, sier informasjonssjef Erik Andersen.

RiksTV vil subsidiere mottakere til sine abonnenter. Det kommer i tillegg spesialtilbud til husstander som vil trenge flere mottakere.

De regner med at flere produsenter vil lansere mottakere i løpet av september.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger