NRK Meny
Normal

Fokus på omsorg

Statsbudsjettet skal vise en klar politisk profil og en tydelig retning, sier statsminister Jens Stoltenberg før regjeringens avgjørende budsjettmøte.

Åslaug Haga, Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen.
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

6.oktober skal finansminister Kristin Halvorsen presentere regjeringens forslag til statsbudsjett for 2007 for Stortinget.

I dag er alle regjeringsmedlemmene, en rekke statssekretærer og regjeringspartienes parlamentariske ledere samlet for å legge siste hånd på den rødgrønne regjeringens første budsjett. I fjor måtte Stoltenberg-regjeringen nøye seg med å foreta en del justeringer på budsjettforslaget Bondevik-regjeringen hadde lagt fram.

Innstilt på å innfri løftene

Statsminister Jens Stoltenberg sier før møtet at statsbudsjettet for 2007 vil ha en klar profil og vise en tydelig politisk retning. 

- Jeg er overbevist om at det vil bli et godt budsjett, og at budsjettet vil vise at regjeringen er innstilt på å innfri de løftene den har gitt i Soria Moria-erklæringen, sier statsministeren.

Stoltenberg sier videre at budsjettet vil være et stort skritt i retning av målet,- å virkeliggjøre Soria Moria-erklæringen innen stortingsvalget i 2009. Budsjettets hovedvekt vil ligge på omsorg og fellesskap.

 

Kristin Halvorsen
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

 

God økonomi i kommune-Norge

Regjeringspartienes stortingsgrupper har nå kommet med sine siste innspill til regjeringen. Verken Åslaug Haga eller Kristin Halvorsen vil si om det blir vei eller jernbane som kommer best ut av regjeringens satsing på transportområdet. 

Kommunalminister Åslaug Haga sier imidlertid at det fortsatt er viktig for regjeringen å sørge for best mulig økonomi for kommune-Norge, med tanke på de mange oppgavene kommunene har ansvaret for.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger