Håper fortsatt på streikeløsning

Partene har fortsatt håp om en løsning, åtte timer på overtid i meglingen om ny oljeavtale. Flyreisende rammes dersom det blir streik fredag, men bes om å møte til vanlig tid.

Reporter Eline Buvarp Aardal forteller at det megles 8 timer på overtid. 37 ansatte ved Oslo lufthavn kan bli tatt ut i streik.

Klokka 8 hadde partene fortsatt håp om en løsning. Flyreisende rammes dersom det blir streik.

Meglingen om en ny oljeavtale mellom Norsk Transportarbeiderforbund, Parat og Norsk Industri har fortsatt på overtid siden midnatt.

Ved 8-tida pågår meglingen fortsatt, ifølge NRKs reporter hos Riksmekleren.

Ifølge Norsk Transportarbeiderforbund ville de ikke ha fortsatt meglingen så mange timer på overtid om ikke de hadde tro på at de kunne komme fram til en løsning.

Møter på jobb

– Alle som er tatt ut i streik skal møte på jobb som vanlig fredag og avvente nærmere beskjed, opplyser Norsk Transportarbeiderforbund til NTB.

Om partene ikke kommer til enighet, er det varslet kollektivt streikeuttak for en stor del av de ansatte som utfører tanking av fly ved Oslo Lufthavn.

Totalt vil 37 personer bli tatt ut i streik, og det kan føre til at flere flyavganger blir rammet.

– Store forsinkelser

Oslo Lufthavn Gardermoen

Flytrafikken kan lammes på grunn av en konflikt blant dem som leverer drivstoff til flyene.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Dette vil føre til store forsinkelser for alle flyselskap som trafikkerer Oslo Lufthavn, hvis de ikke velger å ta med seg drivstoff fra utlandet, sier forhandlingssjef i Parat Turid Svendsen.

Hun sier at flyselskapene ikke er noen part i meklingen og at de har mulighet til å ta med drivstoff til Oslo Lufthavn fra andre flyplasser.

– Blir det streik vil det i snitt være 2 på jobb mot vanligvis 13 operatører. Med et sted mellom 300 og 400 fly å fylle i døgnet, så sier det seg selv at det vil bli store forsinkelser, avslutter Svendsen.

Håper på løsning

Lasse André Vangstein

Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn

Foto: Kim Jansson / NRK

Oslo Lufthavn forbereder seg på en mulig streik hos dem som tanker og leverer drivstoff til flyplassen. Dette kan få store konsekvenser for flytrafikken, skriver pressetalsmann Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn i en pressemelding.

– Vi håper selvfølgelig partene kommer til en løsning, men vi ønsker å være i forkant og informere passasjerene om en mulig streik fra fredag morgen, fortsetter han.

Om det blir streik vil det bli forsinkelser og innstillinger. Oslo Lufthavn ber alle passasjerer om å forholde seg til sitt flyselskap for informasjon om sin reise, men skal foreløpig møte til vanlig tid.

Oslo Lufthavn vil informere i alle sine kanaler så snart de vet om det blir streik eller ikke.

Flere krav

– Arbeidsgiverne ville ikke komme oss i møte på våre viktigste krav, som er knyttet til løft av minstelønnssatsene, og tekstendring om hvem av bransjene som skal ha fagbrev i bedriftene, samt overtidsbestemmelsene, sier forhandlingsleder og forbundssekretær i Norsk Transportarbeiderforbund Ole Einar Adamsrød.

Hvis det ikke blir løsning i meklingen om ny oljeavtale, kan også blant annet raffineriet på Slagentangen i Vestfold bli rammet av streik.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger