NRK Meny
Normal

Uværet fører til stengte veier og innstilte fly

Uværet som har herjet i store deler av Sør-Norge og Nordland fører til ulykker, stengte fjelloverganger og forsinkelser i flytrafikken.

– Det er verst forhold i Sunnhordland og i nordre deler av Rogaland. Det meldes om vanskelige kjøreforhold og glatte veier. Vinden var et problem tidligere i dag, men den har stilnet, sier trafikkoperatør Ronny Sleire i Statens vegvesen.

Sleire opplyser at riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for personbiler. Det er kun kjøretøy under 7,5 tonn som får kjøre på strekningen.

Opprydningsarbeid

– I Sogn og Fjordane fører glatt føre og snøfall til stengte fjelloverganger. Riksvei 13 over Filefjell og Fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyven er stengt, sier vaktoperatør Arne Stadheim i Vegvesenet.

Mellom Verma og Åndalsnes på E136 i Møre og Romsdal, stod det fredag ettermiddag et dansk vogntog og sperret veien. Veien ble åpnet rett før klokken 17.

I Vest-Agder er flere strekninger vinterstengte og på grunn av opprydningsarbeid etter uværet.

Vogntog kjørte av veien

I Nordland har det verste uværet gitt seg, men bilbergerne har det likevel travelt. Et felt er stengt på E6 ved Alsgården i Nordland etter at et vogntog kjørte av veien.

Riksvei 77 ved Graddis har nå åpnet igjen etter å ha vært stengt etter bilberging av to vogntog.

E6 var tidligere stengt ved Sandvika og Mjåvatnet nordøst for Mosjøen etter berging av to vogntog.

Også fylkesvei 809 på Dønna ved Solfjellsjøen stengt i ettermiddag etter at en skapbil havnet utfor veien etter et ublidt møte med en buss.

Flytrafikken: Mange kommer seg ikke dit de skal

Også i flytrafikken skaper uværet trøbbel.

– De fleste forsinkelser skyldes at problemer med vind og snø tidligere fredag har forplantet seg utover dagen, forteller kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til NTB.

– Status nå er at det har begynt å ordne seg, sier Ulverud til NTB fredag ettermiddag.

– Men det er mange mennesker i terminalene, og mange kommer seg nok ikke dit de skal, fortsetter hun.

Flyet blåste av banen

Det var fredag morgen store forsinkelser i flytrafikken. På Ålesund lufthavn Vigra var det sterk storm – og forholdene ble ekstra vanskelige av at vinden blåste på tvers av rullebanen.

På denne flyplassen ble et Norwegian-fly som sto på en oppstillingsplass tatt av en kraftig kastevind i morgentimene fredag.

Flyet snudde seg 90 grader fra sin opprinnelige posisjon og krasjet inn i en flytrapp, skriver Sunnmørsposten.

Noen timer senere ble et Widerøe-fly tatt av vinden på Bergen lufthavn Flesland, skriver Bergens Tidende. Flyet var på vei til gaten da det ble tatt av vinden og krasjet inn i en lyktemast.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger