Fly evakuert på Gardermoen etter funn av mystisk lapp

Et Air France-fly ble evakuert før avgang lørdag, etter at en lapp med «religiøs skrift» ble funnet i et flysete.

Air France-fly evakuert på Gardermoen

Avgangen til Air France-flyet ble nesten to timer forsinket som følge av evakueringen.

Foto: Privat / NRK

Det får NRK opplyst rundt klokken halv fire lørdag ettermiddag. Det aktuelle flyet skulle ta av mot Paris rundt klokken 14, men ble forsinket på grunn av den mystiske lappen.

Pressevakt ved Oslo lufthavn, Guli Høeg Ulverud, bekrefter evakueringen, men sier det er snakk om en politisak og viser til politiet for detaljer om hendelsesforløpet.

– Vi fikk melding fra OSL klokken 13:50. Da vi kom til stedet hadde kapteinen tømt flyet, og bedt om bistand til å undersøke funnet nærmere, sier Randi Nymoen, vaktleder ved Gardermoen politistasjon til NRK.

Bakgrunnen var at en passasjer som akkuat hadde kommet om bord fant lappen i et flysete. Ifølge Oslo lufthavns pressevakt var lappen skrevet på urdu, som hovedsaklig snakkes i Pakistan og India.

Etter at lappen hadde blitt oversatt, konkluderte politiet med at det ikke var snakk om en trussel.

– Man har ingen informasjon om når lappen er skrevet. Lappen inneholdt et notat fra en religisøst skrift, og man vet ikke hvor lenge den har ligget i flyet. Den er oversatt, og den inneholder ingenting som indikerer en trussel mot flyet, sier vaktleder Nymoen.

Etter at situasjonen var avklart, og flyselskapet vurderte sikkerheten som tilfredstillende, tok flyet av ved 15.30-tiden. Evakueringen skal ha vært udramatisk.

Fly evakuert

Et Air France-fly som skulle fra Oslo til Paris, ble lørdag ettermiddag evakuert etter en mistenkelig lapp. Evakueringen førte naturlig nok til forsinkelser.

SISTE NYTT

Siste meldinger