NRK Meny
Normal

Stadig flere vil ta allmennfag

Opptakstallene for videregående skoler viser at elevene velger bort «myke fag» som håndverk og musikk, dans og drama. Interessen for allmennfag og teknikk og industriell produksjon øker mest.

Skole. Klasserom. Illustrasjonsfoto.

Stadig flere vil ta studiespesialisering, tidligere kalt allmennfag, på vidergående skole.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Onsdag la utdanningsdirektoratet fram opptakstallene for videregående opplæring.

Tallene viser at 9 av 10 søkere så langt har fått tilbud om skoleplass. 84 prosent av søkerne fikk tilbud om sitt førsteønske.

– Det er ikke så store endringer fra i fjor, men tallene viser at pogrammet for studiespesialisering, det som før het allmennfag, opplever den største økningen i antall søkere. Design- og håndverksfag og musikk, dans og drama har den største nedgangen fra i fjor, sier kommunikasjonsrådgiver i utdanningdirektoratet Kristine Strømmen til NRK.no.

Sammenlignet med i fjor sank interessen for design- og håndverksfag og musikk, dans og drama med henholdsvis 10,3 og 4,9 prosent.

Utenom programmet for studiespesialisering, var det søkertallene for «teknikk og industriell produksjon» og «service og samferdsel» som økte mest.

Den økende interessen for allmennfag kan tyde på at flere ønsker å studere videre etter videregående skolegang.

Søkertallet økte også for påbygg til generell studiekompetanse, som gir yrkesfagselever mulighet til å studere videre ved høgskoler og universiteter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger