NRK Meny
Normal

Flere vil bli realfagslærere

Antallet søkere til lærerstudiene fortsetter å stige. Spesielt er det en økning i hvor mange som vil bli realfagslærer.

Matematikkundervisning

Antall søkere til å bli realfagslærer har økt med 8,6 prosent fra i fjor, viser tall fra Samordna opptak.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Søkertallene fra Samordna opptak viser en fortsatt økning i antall søkere til lærerutdanningene. Veksten i antall søkere er på 5,8 prosent.

Det er spesielt de femårige lærerutdanningene som opplever stor vekst (20,3%), mens antall søkere til å bli realfagslærer øker med 8,6 prosent.

Se alle søkertallene fra Samordna opptak her

- Gledelig

Tora Aasland

Utdanningsminister Tora Aasland er glad for økningen i søking til realfaglærerstudium.

Foto: Trond Vestre

– Den tydelige økningen i søkningen til realfag er det absolutt mest gledelige ved årets søkertall, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV).

Interessen for å utdanne seg til å bli lærer er dermed fortsatt stigende. Fra 2008 til 2011 har antall søkere ved lærerutdanningene økt med 50 prosent.

Samtidig viser tallene at flere vil studere økonomi og datafag. Økningen i antall søkere til studier innen økonomi og administrasjon er på 12,9 prosent, mens det er en økning på 12,2 prosent for studier innen informasjonsteknologi.

Til idrett (+16,9 %) og samfunnsfag (+10,4 %) er det også økning i søkningen, men denne kan dels forklares med nye studier innen området.

Utdanningsområdet helsefag har en økning på 4 prosent

Større kull

Samtidig kan økningen i antall søkere tilskrives større ungdomskull. Det er per april registrert 108.600 søkere til høyere utdanning i Norge, noe som er 5,3 prosent mer enn i 2010.

- Justert for større ungdomskull har søkningen til høyere utdanning vært stabil de siste årene. Økningen i søkertallene er stor sett et resultatet av ”yngrebølgen”, sier Bente Ringlund Bunæs, daglig leder i Samordna opptak.

Fordelingen mellom kjønn er også stabil. I 2010 var 59,1 % av søkerne kvinner, i 2011 er det 59,4 % kvinnelige søkere.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger