Flere vil bli ny stortingsdirektør

Totalt 17 personer ønsker å bli ny stortingsdirektør, viser søkerlista som ble offentliggjort onsdag. Ida Børresen trakk seg fra jobben etter milliardsprekken på Stortingets konfliktfylte byggeprosjekt.

Marianne Andreassen

Marianne Andreassen er blant søkerne som vil bli ny stortingsdirektør.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ida Børresen trakk seg som stortingsdirektør 15. februar, etter at en ny gjennomgang viste at Stortingets byggeprosjekt er beregnet å koste 2,32 milliarder kroner – 1,2 milliarder mer enn det opprinnelige budsjettet.

17 søkere

Børresen skulle etter planen gå av i april, og hun hadde ikke søkt nytt åremål. Onsdag publiserte Stortinget en oversikt over hvem som ønsker å overta jobben som direktør for Stortingets administrasjon.

På søkerlista er det flere navn kjent fra norsk offentlighet, deriblant administrerende direktør Marianne Andreassen i Lånekassen. Mellom 1993 og 1997 var Andreassen statssekretær for Arbeiderpartiet.

Blant de 17 søkerne er også tidligere administrerende direktør i Husbanken, Geir Barvik, og Gunnar Selvik, dommerfullmektig i EFTA-domstolen.

Stortingspresidenten

Også underdirektør Per Erling Walle i Statsbygg, selskapet som har vært i dialog med Stortinget om å overta som byggherre for byggeprosjektet, har søkt på stillingen som stortingsdirektør.

Overskridelse Stortingets byggeprosjekt.

Både Ida Børresen og Olemic Thommessen har gått av som følge av byggeskandalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Byggeskandalen har senere ført til at også stortingspresident Olemic Thommessen trakk seg. Han er senere erstattet med Tone Trøen.

SISTE NYTT

Siste meldinger