Flere sprekker i fjellet

Geologer som undersøker fjellet bak rasstedet i Fjelltunvegen, har funnet flere sprekker.

Rasulykken i Ålesund
Foto: Ekornesvaag, Svein / SCANPIX

– Vi har funnet tilsvarende strukturer som hovedsprekken, sier geologene Tore Valstad og Arnstein Aarset fra Norges Geotekniske Institutt (NGI) til Sunnmørspostens nettutgave smp.no.

Etter den første kartleggingen av fjellet torsdag er det for tidlig å si om sprekkene utgjør noen risiko. Undersøkelsene fortsetter i dag.

Raset bak Fjelltunvegen 31 krevde fem menneskeliv. Fire av de omkomne er hentet ut fra boligblokken som raste sammen natt til onsdag 26. mars.

NGI-geologene er leid inn av Ålesund kommune etter at den byggtekniske komiteen som vurderte rasstedet i dagene etter ulykken slo fast at det var behov for nye undersøkelser bak Fjelltunvegen 33 og 29.

Vil ikke flytte hjem

Beboerne i den seks etasjer høye boligblokken i Fjelltunvegen 33 er ikke lenger evakuert, men ingen vil flytte hjem før geologene sier det er trygt.

Fjelltunvegen 29 er fortsatt evakuert fordi brannsjefen mener det her ikke er tilstrekkelig med fluktveier, mens Fjelltunvegen 30 og 32 fortsatt holdes evakuert fordi en hjemflytting vil hindre arbeidet med å hente ut den siste av de omkomne som fortsatt befinner seg inne i Fjelltunvegen 31.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger