Flere innlagt på sykehus etter nyttårsfeiringen

Flere havnet på sykehus etter oppskytingen av nyttårsrakettene. Politiet måtte ellers håndtere en rakett inn et hotellvindu og hagleskyting mot en nyttårskalkun.

Video Fyrverkeri gikk av for tidlig

KLIKK FOR Å SE VIDEO: I Trondheim gikk deler av det kommunale fyrverkeriet, som skytes opp fra Kristiansten festning, av like over bakken og ble spredt over publikum. Heldigvis ble ingen skadd.

I Bergen ble en 43 år gammel mann alvorlig skadd i forbindelse med rakettoppskytning på Sotra. Han er innlagt på Haukeland universitetssjukehus med alvorlige skader, opplyser sykehuset i en pressemelding.

To jenter på sju og elleve år ble også lettere skadd i forbindelse med nyttårsfeiringen i friluftsområdet Geiteryggen utenfor Bergen.

Også i Austevoll i Hordaland ble en 18 år gammel mann lettere skadd i forbindelse med nyttårsraketter.

Mistet fingre, kan miste synet

I Oslo mistet en mann to fingre da det ble tent på ulovlig fyrverkeri på Rådhusplassen.

En 32 år gammel kvinne ble i samme by knivstukket i halsen i en leilighet natt til søndag. Kvinnen skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

Saken fortsetter under bildet

Oppskyting av raketter ved Oslo Rådhus på nyttårsaften 2011

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Oppskyting av raketter ved Oslo Rådhus på nyttårsaften 2011.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

En mann i 20-årene i Risør fikk store skader i ansiktet da han ble truffet av fyrverkeri. Ifølge Agderposten er legene ved sykehuset i Arendal usikker på om synet til mannen kan reddes.

Sykehuset fikk også inn en person som hadde skadet seg i hånden da en hjemmelaget rakett gikk av, men vedkommende skal ikke ha blitt alvorlig skadd.

Trøbbel i Trondheim

I Trondheim gikk deler av det kommunale fyrverkeriet, som skytes opp fra Kristiansten festning, av like over bakken og ble spredt over publikum.

– Det har skjedd noe som ikke bør skje. En ladning gikk av alt for tidlig, sa politiets operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt til NRK etter midnatt.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 00.08 på nyttårsaften.

Ifølge brannvesenet skulle fyrverkeriet ha gått av 150 meter over bakken, men gikk i stedet av to meter oppe i lufta. Det er foreløpig ikke kommet melding om skadde, selv om det var mange tilskuere til stede.

Politiet etterforsker saken, og sier at det ennå er for tidlig å si noe om hvorfor fyrverkeriet gikk av for tidlig.

Saken fortsetter under bildet

Fyrverkeri på Kristiansten festning gikk av for tidlig

TRØBBEL: Politiet etterforsker saken om at fyrverkeriet i Trondheim, og sier at det ennå er for tidlig å si noe om hvorfor det gikk av for tidlig.

Foto: Henrik Sundgård / NRK

Hagleskyting mot nyttårskalkun

Politiet i Skien måtte litt før midnatt lørdag kveld pågripe en mann som skjøt med hagle på nyttårssteika.

En mann hadde plassert det politiet beskriver som en kalkunstek på et jorde langs riksveien opp mot Vindalsåsen i Skien og sto og skjøt på den med en hagle.

– Kalkunen var plassert slik at skuddene gikk inn i noen høyballer, opplyser Telemark politidistrikt.

Politiet tok kontakt med «jegeren» og tok beslag i våpenet hans. Selv om ingen var i noen direkte fare i løpet av seansen, fant politiet tidspunktet for jakten «noe underlig» og avsluttet det hele.

Rakett føk inn hotellvindu

Like etter midnatt kom en fyrverkerirakett fykende inn gjennom vinduet i trettende etasje i Clarion hotell Stavanger sentrum.

Da brannvesenet kom frem hadde folk på hotellet allerede slokket raketten. Politiet trodde først at en av hotellgjestene hadde vært uforsiktig med fyrverkeri.

– Det viste seg imidlertid at raketten var skutt opp fra Klubben, et selskapslokale like over gaten. Derfra havnet den på avveie og føk inn gjennom hotellvinduet, sier operasjonsleder Charles Bøgild i Rogaland politidstrikt til NRK.

Det er forbudt å bruke fyrverkeri i Stavanger sentrum, men poltiet tror ikke de klarer å finne ut av hvem det var som fyrte av raketten som kunne ha startet en hotellbrann i byen.

SISTE NYTT

Siste meldinger