NRK Meny
Normal

Flere pågrepet i storaksjon mot overgrepsbilder

Politiet har gått til aksjon i alle landets politidistrikter og pågrepet en rekke personer som har vært i besittelse av overgrepsbilder.

Kripos - bilder av beslag aksjon Share 2013

MASSIV ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker 68 barnepornosaker etter en nasjonal storaksjon hvor samtlige politidistrikt deltok.

Foto: Politiet

Etter det NRK.no er blitt fortalt startet politiet den landsomfattende aksjonen onsdag og den pågår fortsatt torsdag formiddag.

Politiet har også gått ut med en pressemelding. Der heter det: «Kripos har igangsatt en nasjonal politiaksjon for å stanse spredning av materiale som viser overgrep mot barn. Politiaksjonen har fått navn operasjon Share og omfatter alle politidistrikter i Norge».

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

Overgrepsbilder

Kripos - beslagbilde aksjon Share 2013

STORBESLAG: Politiet startet aksjonen Share for å hindre deling av bilder av barn som er utsatt for overgrep.

Foto: Politiet

Det er ennå ikke kjent hvor mange som er pågrepet i aksjonen, men de har fått status som enten mistenkt eller siktet i saken. Kripos vil orientere overordnet om aksjonen, mens hvert enkelt politidistrikt vil gjøre rede for sakene de selv har.

– Det er ganske åpenbart at det har vært flere pågripelser, sier pressekontakt Ida Dahl Nilsen ved Kripos til NTB.

Målet med den landsomfattende politiaksjon er å hindre spredning av materiale som viser overgrep mot barn. Politiet har også beslaglagt en mengde datamaskiner som skal inneholde både video og bilder.

Kripos vil gi nærmere opplysninger om aksjonen på en pressekonferanse i Oslo klokken 11 torsdag formiddag.

– Alle politidistrikter er involvert og vi kommer tilbake til alt som er gjort og vil gi en statusrapport for hvordan vi ligger an med aksjonen på pressekonferansen, sier Nilsen til NTB.

Kripos-sjef Ketil Haukaas, politioverbetjent Bjørn-Erik Ludvigsen i Kripos og Lena Reif, som er leder for seksjon for seksuallovbrudd, deltar på pressekonferansen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger