Flere pågrepet for gullsmedranet

Flere personer er pågrepet i Sverige, siktet for det brutale ranet av gullsmeden Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo. Politiet håper avhøres kan gjøres allerede i kveld.

Overvåkningsvideo av gullsmedranet i Oslo

BRUTALT RAN: Gullsmedbutikken Sheikh Enterprises på Grønland i Oslo ble ranet av fire væpnede menn lørdag 29. mars. I dag gjennomførte politiet en aksjon i Sverige hvor flere personer ble pågrepet.

Etter det NRK kjenner til slo svensk politi til mot flere adresser i Stockholmsområdet i en nøye planlagt og koordinert aksjon i ettermiddag.

Opplysninger i avhør

Dagens aksjon ble gjennomført av svenske politistyrker, med bistand fra etterforskere fra seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt. Det skal ha vært opplysninger i avhør som førte til pågripelsene i Sverige.

Einar Aas

BEKREFTER PÅGRIPELSER: Politiinspektør Einar Aas bekrefter overfor NRK at det pågrepet flere personer i Sverige som er knyttet til det brutale gullsmedranet i Oslo.

Foto: Elin Martinsen / NRK

– Det er gjennomført en planlagt aksjon i dag i samarbeid med svensk politi, og det er foretatt pågripelser, bekrefter politiinspektør Einar Aas overfor NRK og fortsetter:

– Vi har flere etterforskere på plass i Stockholm med tanke på å starte avhør umiddelbart. Ut over det tar vi sikte på at de blir begjært utlevert etter hvert. På nåværende tidspunkt kan vi ikke kommentere saken nærmere av hensyn til etterforskningen.

Les også: Mann pågrepet etter brutalt gullsmedran

Les også: Svenske fengslet for gullsmedranet

Les også: Tabbene som kan felle gullsmedranerne

Venter flere pågripelser

Ransbil i brann på Tøyen

BRENTE BIL: Etter at ranerne hadde stukket av fra ransstedet brente de fluktbilen få kvartaler unna gullsmedbutikken.

Foto: Preben Ven

Etter det NRK forstår er minst tre personer pågrepet i dagens aksjon, men politiet venter at flere kan bli pågrepet og har konkrete navn å gå etter.

NRK er også kjent med at det er gjort tekniske funn som kan knyttes direkte til personer som nå er pågrepet.

– Vi har flere etterforskere på plass i Stockholm med tanke på å starte avhør umiddelbart. Ut over det tar vi sikte på at de blir begjært utlevert etter hvert. På nåværende tidspunkt kan vi ikke kommentere saken nærmere av hensyn til etterforskningen, sier Aas.

Politiets hovedteori har lenge vært at ranerne har hatt tilhold i Sverige, og etter det NRK får opplyst har politiet spanet på et konkret svensk miljø helt siden uken før påske.

– Vi planlegger avhør i kveld og i morgen. Foreløpig avventer vi om de siktede samtykker utlevering. Dersom de ikke gjør det vil vi fremme spørsmålet for svensk domstol. Vi ønsker å få dem utlevert så fort som mulig med tanke på den videre etterforskningen, sier politiadvokat Asmund Riegels i Oslo politidistrikt til N

Qasim Ahmad

LETTET: Innehaver Qasim Ahmad synes det er bra at politiet har gått til pågripelse av personer med tilknytning til ranet i Oslo.

Foto: NRK

– Jeg er glad for at flere nå er pågrepet i saken, sier innehaver av butikken Qasim Ahmad i en kort kommentar til NRK.

Han var selv i butikken under ranet og ble blant annet kastet i bakken, har han tidligere fortalt i et intervju med NRK.

Mandag før påske gikk Oslo-politiet til aksjon mot en leilighet i Arups gate i Gamlebyen i Oslo. I leiligheten befant det seg to svenske statsborgere, og den ene av de to ble siktet for medvirkning til gullsmedranet.

Pågripelsen skjedde på samme adresse som politiet fant det de mener er en av ranernes fluktbiler, en rød Audi A3.

Etterforskere sendt til Sverige

Etter det NRK forstår fattet politiet umiddelbart interesse for en av leilighetene i boligkomplekset etter at de fant bilen. Mens to personer ble tatt med inn til avhør i narkotikasaken, begynte kriminalteknikere en grundig gjennomgang av leiligheten. Det skal imidlertid ikke ha blitt funnet utbytte fra gullsmedranet på stedet.

Den pågrepne ble varetektsfengslet for fire uker i Oslo tingrett. Politiet mener at både tekniske og taktiske spor knytter han til ranet.

Så å si hele seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo-politiet har stått til disposisjon til å jobbe med ranssaken de siste ukene. Flere av etterforskerne har også oppholdt seg i Sverige fordi man tidlig mistenkte at ranerne kom derfra.

De første sporene etter ranerne ble funnet i den utbrente bilen som var forlatt bare noen kvartaler unna gullsmedforretningen. Etter det NRK får opplyst fant politiet deler av ranernes hansker intakte i bilen, til tross for brannen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger