NRK Meny
Normal

Flere dramatiske branner i natt

Flere steder i landet har det vært dramatiske boligbranner natt til fredag. I Stavanger er en person omkommet, i Troms er en person savnet og både i Ørsta og Horten har hus blitt totalskadd.

Brennende hus evakuert i Horen, Bakkenteigen

EVAKUERING: En ubebodd bygning i Horten i Vestfold brant natt til fredag med veldig sterk strålevarme. Et sidebygg måtte evakueres og tok senere fyr.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen

Det var et eldre trehus som brant i Stavanger i natt. Politiet fikk inn melding om brannen like før klokken to, og da var huset allerede overtent.

– Røykdykkerne fant i natt en person i andre etasje i boligen, og vedkommende var da død. En annen beboer ble fraktet til sykehus med røykskader, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt til NRK.

Huset som brant var en tomannsbolig med to boenheter, og politiet tror det bare var tre til stede da brannen brøt ut.

Les mer: En person omkom i brann i Stavanger

Brann i Stavanger

KONTROLL: – Brannmannskapene hadde ved tretiden kontroll over brannen, men brannmannskap holder ennå vakt ved huset som ser totalskadd ut, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Rogaland politidistrikt om brannen i Stavanger.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Savnet etter brann i Troms

Også i Troms kan det ha gått virkelig galt da et bolighus brant ned til grunnen. Huset i Rekvik i på Kvaløya stod i brann i morgentimene fredag, og politiet frykter at en person kan ha mistet livet.

Personen er nå savnet.

- Det bor en person i huset, og vi har fortsatt ikke kommet i kontakt med personen. Det er ting som tyder på at vedkommende kan ha vært i huset. Bilen til personen står utenfor huset, men vi har ikke fått noe avklaring på det, sier Hoff til NRK.

Brannvesenet kom fram til huset rundt en time etter at meldingen om brann kom inn, men huset brant til slutt helt ned. Politiet må nå gjennomsøke branntomta for å klargjøre om den savnede kan ha vært i huset. Det vil derimot ta noe tid fordi temperaturen må synke.

Les mer: Bolig brant til grunnen – én person savnet

Evakuering etter at brann spredte seg

Brennende hus evakuert

VARMT: Brannvesenet forteller at strålevarmen fra brannen var enorm.

Foto: Peder Gjersøe

I Horten i Vestfold tok en ubebodd bygning fyr rundt klokken to natt til fredag. Brannen i bygget utviklet seg dramatisk i området like ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

– Da vi kom fram var hovedhuset overtent, og i bryggerhuset brant det på loftet. Det var en enorm strålevarme. Det var ikke mulig å røykdykk i hovedhuset. Vi reddet låven, stabburet og en garasje, sier underbrannmester Don Bell.

Det ble etter kort tid klart at brannen ville spre seg til et bebodd sidebygg, og det ble derfor startet evakuering.

Det bodde to personer i sidebygget. De to skal ikke være skadd.

– Det var fare for videre spredning i en lengre periode, men brannvesenet fikk etter hvert kontroll, sier operasjonsleder Cathrine Klæstad ved Vestfold politidistrikt til NRK.

Les mer: Brennende hus evakuert

– Reddet av hunden

I Ørsta i Møre og Romsdal ble et par i 20-årene vekket av hunden da huset de bodde i hadde tatt fyr.

Det var i 03-tiden i natt at samboerparet som bor i et trehus like utenfor Ørsta sentrum våknet av hunden. Da de stod opp merket de røyk i gangen og deretter gikk brannalarmen. De fikk med seg hunden ut og varslet brannvesenet.

– At de kom ut fra huset uskadd, trur jeg er takket være hunden. Det mener de selv også, sier operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt, Borge Amdam.

Begge ble kjørt til legevakt for sjekk.

Les mer: Vart vekt av hunden då huset brann

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger