Flere blar opp for omsorg

Flere foreldre betaler for å få være sammen med barna sine.

barn med foreldre
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det sier Foreningen 2 Foreldre.

Dagbladet skriver i dag om en far som betalte eks-samboeren en million kroner for å få omsorgen for den åtte år gamle sønnen deres.

LES: Ville kjøpe sønnen for en million

- Har hørt om det før

- Det er tragisk, men vi har hørt om lignende før, sier Roger Sollied Johansen, leder i Foreningen 2 Foreldre.

I historien Dagbladet forteller i dag, gikk moren med på at faren skulle betale en million kroner til henne for å få omsorgen for den åtte år gamle gutten.

Da det siste avdraget var betalt, krevde imidlertid moren å få sønnen tilbake. Faren svarte med å gå til søksmål, men både tingretten og lagmannsretten avviste saken fordi omsorg og samvær ikke skal kunne kjøpes og selges.

- Prinsippet med kjøp og salg av barn som uakseptabelt, er vi nødt til å holde fast ved. Voksne folk må finne gode løsninger for barna sine når det gjelder omsorg, sier fungerende barneombud Knut Haanes.

- Lovverket må endres

Foreningen 2 Foreldre mener lovverket i barnefordelingssaker må endres fordi reglene i dag legger opp til at slike tvister får en vinner og en taper.

- I dag er det enten mor eller far som blir hovedomsorgsperson. Slik må en bli vinner og en taper, og det er det som gjør at vi ser slike utslag som vi har hørt om i dag, sier Sollied Johansen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger