NRK Meny
Normal

Flere av Bhattis støttespillere på fengslingsmøtet

OSLO TINGRETT (NRK): Arfan Bhatti sitter torsdag ettermiddag i fengslingsmøte i Oslo tingrett. Ubaydullah Hussain og tre andre personer til stede for å støtte Bhatti. Akkurat nå er Hussain og de tre personene tatt til side i et annet rom.

Hussain

Her venter Ubaydullah Hussain på at fengslingsmøtet skal starte i Oslo tingrett torsdag.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Politiadvokat

Politiadvokaten forbereder seg til fengslingsmøtet.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Innsatsleder kom ikke med noen forklaring på hvorfor Hussain og tre andre personer ble tatt til side i et annet rom. Etter hva NRK erfarer sjekker politiet kamerautsyret deres og undersøker om de har brutt fotoforbudet. Hussain sier overfor NRK at de skal be før de blir intervjuet.

Bhatti ble pågrepet da han ankom Gardermoen med fly fra Pakistan onsdag ettermiddag. Han hadde da vært etterlyst siden 15. februar 2013, og er siktet for vold mot sin tidligere kone.

I dagens fengslingsmøte blir han fremstilt for varetektsfengsling på grunn av unndragelsesfare. Politiadvokat Trine Dyngeland vil be Oslo tingrett om å fengsle Bhatti i fire uker uten restriksjoner.

Pressen er ilagt referatforbud under møtet, der tre av Bhattis støttespillere er til stede, deriblant Ubaydullah Hussain. Bhatti smilte og vinket til Hussain da han ankom retten. Bhatti ankom retten i treningstøy, kort hår og fullskjegg.

Hussain

Ubaydullah Hussain er til stede under fengslingsmøtet i Oslo tingrett, sammen med flere andre støttespillere som ikke ønsker å bli fotografert.

Foto: Paal Wergeland / NRK

Ønsker ikke bli fotografert

Ingen av støttespillerne har ønsket å uttale seg til presse, og Bhatti selv ønsker ikke å bli fotografert under fengslingsmøtet.

Hussain er talspersonen for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, som Bhatti også har vært involvert i.

Bhattis advokat John Christian Elden sa onsdag til flere medier at Bhatti bare er på besøk i Norge for å hilse på familien.

NRK oppdaterer saken.

Både PST og Oslo-politiet har i flere dager vært klar over at Bhatti var på vei hjem til Norge, ifølge Dagbladet.

Bhatti reiste til Pakistan i slutten av 2012 og ble meldt savnet av familien i januar 2013. Høsten etter ble han pågrepet og fengslet i Pakistan, men ble satt fri igjen i august i fjor. I september oppfordret han sine følgere på Facebook til hellig krig, skriver NTB.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger