Hopp til innhold

Fiskeriministeren: Vurderte nok ikke om det var riktig av å søke etterlønn

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) sier han ikke vurderte om det var riktig å søke om etterlønn som ordfører etter at han tiltrådte som statssekretær.

– Jeg gjorde ikke det. Det er det som gjør at denne saken ble helt feil. Jeg har et sterkt ønske om å annullere etterlønnsavtalen som ble inngått og få gjort opp det som ble utbetalt, og det skal jeg gjøre i dag, sa Sivertsen på Politisk kvarter mandag.

Sivertsen mottok 120.000 kroner etterlønn etter at han gikk av som Lenvik-ordfører, samtidig som han var i full jobb som statssekretær.

Lenvik kommune i Troms ble slått sammen med tre andre kommuner 1. januar, og ble en del av Senja kommune.

Etterlønnsavtalen skulle evalueres som en del av sammenslåingen, sier Sivertsen.

– Jeg var ganske tydelig da jeg tiltrådte som statssekretær om at jeg hadde både en rett og en plikt å avslutte den oppgaven jeg var valgt til som ordfører. Vi var midt i en heftig innspurt med sammenslåing av fire kommuner, og jeg var nødt til å holde kursen slik at vi fikk avsluttet prosessene som pågikk, sier han.

Sivertsen erkjenner at han måtte ta stilling til om han skulle søke om etterlønn, og sier han ikke skulle gjort det.

– Ansvaret er mitt. Jeg skulle terminert min del av avtalen, sier han.

SV: – Hele saken stinker

SV har stilt spørsmål til statsminister Erna Solberg om hun kan ha tillit til Sivertsen.

– Det er snakk om en fiskeriminister som har gått bevisst inn for å skaffe seg penger. Jeg synes hele saken stinker. Han har bevisst sendt inn søknad om etterlønn og fått to godtgjørelser, sier stortingsrepresentant Kari Elisabeth Kaski.

Nettavisen-spaltist Elin Ørjasæter mener saken er både umoralsk og lovstridig.

– Dette handler om god gammeldags grådighet, og en mann med et avslappet forhold til å bruke andres penger.

– Hadde han vært en Nav-klient, ville han fått klar beskjed om at det er hans ansvar å kunne lover og regler. Det er en forskjellsbehandling som jeg synes er usmakelig, sier hun.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger