FIS: – Norge må utestenge Johaug

Generalsekretær i det Internasjonale Skiforbundet (FIS) Sarah Lewis mener at Norge ikke følger reglene når Therese Johaug ikke er blitt suspendert etter å ha avgitt positiv dopingprøve.

Sarah Lewis

FIS-generalsekretær Sarah Lewis reagerer på at forbundet ikke er blitt informert om Therese Johaugs dopingsak og reagerer på at den norske løperen ikke er blitt suspendert. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det sier generalsekretæren i et intervju med finske Hufvudstadsbladet.

Johaug testet positivt på den anabole steroiden clostebol. Johaug og daværende landslagslege Fredrik S. Bendiksen sier det er fordi hun brukte en krem mot et sår på leppen. Bendiksen har tatt på seg ansvaret og trukket seg fra jobben som landslagslege.

Det har gått en drøy uke siden Johaug fikk svaret på dopingprøven.
Lewis sier til Hufvudstadsbladet at Det norske skiforbundet fremdeles ikke har informert Det internasjonale skiforbundet om saken. Det var Antidoping Norge som testet Johaug.

– På grunn av den substansen som er involvert, ut fra det vi vet fra mediene, er den norske antidopingkomiteen forpliktet til å suspendere Johaug, sier Lewis til den finske avisen.

Johaug deltar på samling

Johaug er foreløpig ikke suspendert fra langrennslandslaget eller fra internasjonal skisport.

Landslagsledelsen har tidligere sagt at Johaug ikke reiser til den kommende samlingen i Italia. Men fredag kveld sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK at at Johaug trolig likevel kommer til å delta på samlingen.

Antidoping Norge er i ferd med å hente inn informasjon i saken, før den sendes videre til påtalenemnda. Da kan Johaug bli suspendert.

Erkjenner ikke skyld

Johaug har ikke villet godta en såkalt «frivillig suspensjon» som begynner å løpe umiddelbart. Hennes advokat Christian B. Hjort begrunnet det fredag overfor NRK.

– Therese Johaugs stilling i saken er at hun ikke er å bebreide for noe, og en aksept av en suspensjon innebærer også en aksept av skyldspørsmålet, så det er ikke aktuelt for henne å akseptere en suspensjon, sa han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger