Fornyet varetekt for 54-åring i trippeldrapssak

Den siste av de fire siktede i trippeldrapssaken i Pakistan ble fredag fengslet i fire nye uker i Oslo tingrett. Forsvareren mener det fortsatt er for mange usikre momenter i saken.

Drapshuset i Gujrat, Pakistan

To av de tre drepte skal ha blitt skutt i dette huset Gujrat i Pakistan.

Foto: Iram Ansari / NRK

Trippeldrap i Pakistan - gravplass i Gujrat

De tre drepte i Pakistan skal angivelig ligge på gravplassen i Gujrat i Pakistan.

Foto: IRAM ANSARI / NRK

21. mai kunne NRK avsløre at tre personer, alle norskpakistanere, er siktet for medvirkning til drap på tre personer i Pakistan. De tre, et ektepar og deres sønn, ble på nytt varetektsfengslet med brev- og besøksforbud i Oslo tingrett torsdag.

I juli ble det også kjent at også en fjerde person ble pågrepet av politiet, siktet for medvirkning til drap eller drap på to av de tre drepte. 54-åringen, som har folkeregistrert adresse i Fredrikstad, skal være en av to personer som utførte selve drapene.

Mannen er også broren til en 65-åring som er siktet i saken, og ble fredag framstilt for fornyet varetekt i Oslo tingrett. Politiet mener det er fare for at bevis i saken dersom forspilles dersom 54-åringen løslates, og ba om fire nye uker.

«Lite pålitelig samarbeid»

Anmeldelse trippeldrap i Pakistan

Trippeldrapet ble anmeldt i Pakistan. Navnet til norskpakistaneren fra Fredrikstad er nevnt her.

I kjennelsen kommer det frem at 54-åringens forsvarer mener det er vanskelig å se at den siktede skulle ha noe motiv for å begå drapet. Forsvareren mener også at de andre personenes forklaringer i saken virker «rotete og lite troverdige».

«Videre har han pekt på at saken er svært vanskelig å etterforske grunnet dårlig og lite pålitelig samarbeid med pakistanske myndigheter», heter det i kjennelsen fra Oslo tingrett.

Politiadvokat Leif Morten Eide sier til NRK at mistanken mot 54-åringen er som tidligere, altså sterk nok til å be om at han varetektsfengsles. Eide forklarer at man foreløpig bare har kommet med en rettsanmodning til pakistansk politi, for å få til et formelt samarbeid.

– Samarbeidet med pakistansk politi har ikke vært problem i denne saken. Vi avventer nå svar på den anmodningen vi har kommet med, sier Eide.

– For mange usikre momenter

Leif Morten Eide, politiadvokat

Politiadvokat Leif Morten Eide sier at mistanken mot 54-åringen er like sterk som tidligere.

Foto: NRK

54-åringens forsvarer, Øystein Storrvik, sier at hans klient nekter straffskyld etter siktelsen.

– Han nekter straffskyld, og jeg mener bevisgrunnlaget ikke holder til varetekt. Slik jeg ser det er det altfor mange usikre momenter i denne saken, sier Storrvik til NRK.

Han opplyser at den siktede vil ta betenkningstid når det gjelder hvorvidt kjennelsen vil bli anket til lagmannsretten.

54-åringen har tidligere latt seg intervjue av NRK. Han navnga da en annen person han mente står bak drapene.

Tidligere denne uken kunne NRK fortelle at 65-åringen som er siktet i saken har bedt om avhørsfri under Ramadan. Politiet er på vei inn i en konfronterende fase av avhørene, og har hentet inn konkrete bevis ønsker å presentere for de siktede.

Bakgrunnen for drapene, som skjedde 18. mai i år, skal ha vært en familiefeide om eiendom og et ekteskap. Uoverensstemmelsen endte med at to menn skal ha blitt skutt og drep i et hus. En tredje person skal også ha blitt kidnappet og torturert til døde. De tre drepte er to brødre og deres far.

«Komplisert etterforskning»

Tingrettsdommer Marianne Klausen skriver i kjennelsen at det fortsatte er skjellig grunn til å mistenke at 54-åringen har begått handlingene han er siktet for.

I kjennelsen pekes det også på at etterforskningen er komplisert, «både grunnet omfang og innhold, samt dens tilknytning til Pakistan.»

Dommer Klausen mener i motsetning til forsvareren at dette ikke kan brukes som argument for at den siktede løslates, men mener at «etterforskningen har en fremdrift en slik sak må ha». 55-åringen varetektsfengsles derfor i fire nye uker med brev – og besøksforbud og delvis isolasjon i hele perioden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger