NRK Meny
Normal

Fingeravtrykk kan avsløre medhjelpere

I jakten på eventuelle terror-medhjelpere har politiet samlet inn DNA-materiale og fingeravtrykk fra gården på Åsta. Den terrorsiktede hevder han laget bomben alene.

27. juli detonerte politiet sprengstoff som ble funnet på gården.

27. juli detonerte politiet sprengstoff som ble funnet på gården. Nå jakter de fingeravtrykk på gården.

Foto: NRK

Politiet har blant annet samlet inn produksjonsutstyr som skal være brukt til å lage bomba som drepte åtte personer i Oslo sentrum 22. juli.

Det er også hentet inn andre gjenstander som kan ha DNA og fingeravtrykk på seg.

– Vi har en stor mengde materiale som vi nå går gjennom og vi står nå overfor en taktisk etterforskning som pågår denne uken, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Jakter også vitner

Alt materialet er sendt til analyse, og politiet håper å få svar innen en uke. Da vil de komme nærmere en endelig avklaring på om Anders Behring Breivik planla og gjennomførte terrorangrepet alene.

Pål-Fredrik Hjort Kraby, politiadvokat

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Foto: NRK

– Det er det som er vårt hovedspørsmål i alle avhør i saken – om han hadde medhjelpere eller ikke, sier Kraby til NRK.

– Leter dere etter vitner i forhold til Åsta gård?

– Alle personer som dukker opp i forhold til DNA og fingeravtrykk vil jo være aktuelle for oss, for de kan jo knyttes opp til produksjonen, og det er selvfølgelig høyaktuelt, sier Kraby.

Bombe på 950 kg

NRK meldte forrige uke at det ble funnet betydelige mengder sprengstoff på gården Anders Behring Breivik leide på Åsta i Hedmark.

– Vi ønsker ikke å gå konkret ut med hvor mye sprengstoff det er snakk om. Men det er under ett tonn ferdig bearbeidet sprengstoff, det er også snakk om øvrig kunstgjødsel som ikke var bearbeidet, sier Kraby.

Bomben i regjeringskvartalet skal ha vært på om lag 950 kilo, men politiet vet ikke med sikkerhet hvordan han klarte å plassere bomba i varebilen.

– Det er antatt at han har gjort det alene, ut fra hva han selv sier. Men dette jobber vi opp imot om han kan ha hatt medhjelpere. Men det kan jo være at dette kan ha blitt plassert i bilen

I løpet av de nærmeste ukene blir det avklart om politiet vil ta med seg Behring Breivik tilbake til gården for avhør.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger