NRK Meny
Normal

Sverre Anker Ousdals filmteam rammet: – Det er fryktelig å tenke på

De to mennene som er savnet utenfor Egersund, var ute for å filme naturscener til en film med flere norske stjerner på rollelisten. – Det har ikke sunket inn over meg, sier Sverre Anker Ousdal.

egersund

SKYLT PÅ HAVET: Tre personer ble skylt på havet under filminnspilling her ved Stapnes utenfor Egersund søndag. To er fremdeles savnet.

Foto: Gunnar Kvassheim, Dalane Tidende / Scanpix

Han har en av hovedrollene i den nye norske spillefilmen «Skumringslandet», sammen med andre kjente navn som Jørgen Langhelle, Espen Hana og Kim Bodnia. Da NRK.no snakket med ham søndag kveld, hadde han akkurat fått vite at to menn fra filmteamet var savnet etter å ha blitt tatt av en brottsjø ved Stapnes

sverre anker ousdal

– KOMMER TETT PÅ: – Man kommer tett på hverandre når man jobber sammen på et filmsett, sier skuespiller Sverre Anker Ousdal, som spiller i filmen de to savnede menne jobbet med.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

utenfor Egersund søndag ettermiddag.

De to var ute for å filme naturscener til filmen. Redningsaksjonen ble ved 18.30-tiden søndag kveld, og blir ikke tatt opp igjen før værforholdene tillater det mandag. Ifølge politiet er det ikke lenger håp om å finne de to i live.

– Jeg er like sjokkert som alle andre. Det er fryktelig når sånn skjer. Det har ikke sunket inn over meg, sier Ousdal til NRK.no.

– Kommer tett på hverandre på settet

Han har jobbet med filmen «Skumringslandet» siden i sommer, og filmingen har foregått i flere bolker ulike steder på Vestlandet. Handlingen i filmen er lagt til 1349, da svartedøden herjet landet. Ousdal spiller sjefsmunken på et kloster.

Søndag kveld visste han ikke hvem i filmcrewet de to savnede mennene på 25 og 27 år er. Men når man arbeider på et filmsett, kommer man svært tett på hverandre. Ifølge politiet får resten av filmteamet nå krisehjelp.

Video 7b8559b2-1749-4644-b6aa-5104e995b76d.jpg

Avslutter søk etter to savnede personer

– Man er tett på hverandre hele dagen på et filmsett. Man er rundt omkring, enten det gjelder kostymer, lyd, sminke, hele tiden er det noe. Man jobber sammen, og spiser sammen. Nå tenker jeg på de som er igjen, sier Ousdal.

Det var totalt tre personer som ble overrasket av den enorme bølgen og tatt på sjøen. De trodde de sto på trygg avstand, da en bølge mye større enn de foregående tok tak i dem og kastet dem på havet.

Tredjemann, som skal være fotografen, klarte å komme seg opp igjen på land. I kveld blåser det opp mot 8-12 meter høye bølger i området, og politiet ber folk holde seg på lang avstand.

Ser uværet hjemmefra

Krisehjelp på Gamle Klokkargarden i Sokndal

KRISEHJELP: Filmcrewet til «Skumringslandet» får nå krisehjelp på Gamle Klokkargarden kor filmen har base.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Ousdal satt i kveld hjemme på Lista i Vest-Agder, syd for Egersund. Derfra så han rett ut på de enorme naturkreftene som utspiller seg på havet.

– Jeg er jo ikke langt unna der dette skjedde, jeg kan se ut til Eigerøy fyr herfra. Det er orkan i kastene, sterk vind, et forferdelig vær. Jeg er jo vokst opp på sjøen, og har sett naturkreftenes makt før. For en god del år siden var det en kvinne som ble tatt av bølgene i området. Hun ble aldri funnet, sier han stille.

Filmen «Skumringslandet» er planlagt lansert neste år, og det er regissør Paul Magnus Lundø fra Sokndal som har skrevet manuset, sammen med Ronny M.A.G. Larsen.

Video Filminnspilling i Sokndal

NRK lagde i august en reportasje om innspillingen av «Skumringslandet»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger