Hopp til innhold

«Line, du har noe i hodet, sa han. Da oppdaget jeg at jeg blødde»

En 20 centimeter lang tresplint stod ut av hodet til Line Nersnæs (50) etter at et drønn hadde gått gjennom regjeringsbygget.

Line Nernæs

Da det smalt i regjeringsbygget der Line Nersnæs har kontor, ble hun kastet 2, 5 meter veggimellom. Hun fikk en 20 centimeter lang tresplint i hodet. – Jeg kjente at jeg hadde så fryktelig vondt i hodet, forteller Nersnæs.

Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet

Seniorrådgiver Line Nersnæs (50) satt på jobb som vanlig i ellevte etasje, like ved statsministerens kontor i Justisdepartementet, da hun hørte et drønn.

Med bandasje rundt hodet, forteller Nersnæs til NRK om dagen hun ble kastet 2, 5 meter veggimellom.

– Jeg står ved min heve-og senke pult. Plutselig kommer det et drønn. Det siste jeg husker er at jeg kommer til meg selv, og da har jeg blitt slengt 2, 5 meter gjennom kontoret og endt opp med ryggen i døra, forteller Nersnæs.

Kjente at noe stakk ut av hodet

Nersnæs kommer seg til hektene, og ser at alt er grått. Først trodde hun det var brann i Justisdepartementets lokaler.

– Jeg kjente at jeg hadde så fryktelig vondt i hodet. Jeg hadde ingen erindring av kontoret mitt. Jeg slår opp døren, og utenfor der er det vanligvis et kjøkken. Kjøkkenet var helt knust, forteller Nersnæs videre.

Hun hører at kollegaen hennes er der et sted, de roper på hverandre, og møtes ute i gangen.

– «Line, du har noe i hodet», sa han. Da bøyde jeg med ned, og så at jeg blødde fælt på buksa. Jeg kjente at noe stakk ut av hodet, men der og da da skjønte jeg ikke at jeg hadde en gjenstand i hodet. Jeg glemte det da brannalarmen gikk av, forteller hun.

Klikk for å se video:

Video Fikk tresplint i hodet

NETT-TV: Line Nersnæs snakker om sin opplevelse av terrorangrepet 22. juli i Sommeråpent.

– Det at de levde var mer viktig

– Vi måtte gå ned hovedtrappen. Den ligger ut mot Grubbegaten. Vinduene hadde blitt blåst inn. Hele vinduskarmen lå over trappen. Vi kravlet oss nedover, og da snur jeg meg og ser Tom.

Tom Brunsell er Nersnæs' kollega, og avdelingsdirektør i Justisdepartementet. Han møtte Nersnæs i trappen.

– Jeg ser splinten, eller treflisen. Men jeg får ikke sjokk av synet. Alt var så kaotisk, og at Line skadet seg var ikke noe rart der og da. Det at de levde og beveget seg var mer viktig, sier Brunsell.

Hjalp såret kvinne

Regjeringskvartalet

HJALP SÅRET KVINNE: Tom Brunsell, avdelingsdirektør i Justisdepartementet hjalp en skadet kvinne ut av bygget. – Vi gikk ned et inferno av en hinderløype, forteller Brunsell.

Foto: SCANPIX NORWAY / Reuters

– Line og jeg går sammen ned fra tiende etasje og ned til sjette. Da kommer det en mannlig kollega som hjelper en kvinne som er svært oppskåret i ansiktet. Han overlater damen til meg, som faller ned i armene mine. Jeg forsøker å legge henne rolig ned, forteller Brunsell.

Det går noen sekunder, så slår kvinnen øynene opp.

– Vi gikk ned et inferno av en hinderløype, forteller Brunsell.

– Førsteetasjen er helt borte. Vi kommer oss ut på den siden som går ut mot Akersgaten. Når vi kommer ut ser vi noen med ansiktet ned i bakken, sier Nersnæs.

– Legen sa jeg hadde flaks

Da de endelig hadde kommet seg ut, kom hjelpen. Først da ambulansepersonellet begynte å stille spørsmål, kjente Line at hun hadde forferdelig vondt i hodet.

– Legen sa at kvoten min for flaks var utvidet. Jeg har vært fryktelig heldig, sier hun.

Nersnæs er nå tilbake på jobb, noe hun mener er viktig etter en slik opplevelse.

– Det er mye god terapi et A4-liv. Det å komme inn i et A4 igjen, og det å få lov å være i godt virke igjen er superviktig, sier Nersnæs.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ