NRK Meny
Normal

Fengslingsmøte for lukkede dører

OSLO TINGRETT (NRK) Politiet har under etterforskningen av Bislett-drapet beslaglagt en revolver og ammunisjon. Akkurat nå pågår fengslingsmøtene for tre av de siktede i forbindelse med saken.

Fengslingsmøte i Oslo tingrett etter drapet på Bislett

OSLO TINGRETT: Tre av de åtte siktede i forbindelse med drapet av Einar Opsahl på Bislett i helgen, fremstilles fredag for varetektsfengsling.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Oslopolitiet har til nå innbragt åtte personer i etterkant av drapet på Bislett. Alle åtte er siktet for å ha befatning med narkotika, og noen av dem er i tillegg siktet for våpenbesittelse. Ingen er siktet for drap.

Tre av de siktede fremstilles nå for varetektsfengsling i Oslo tingrett. De tre er en 29-åring fra Thailand, en 31 år gammel nordmann og en 27 år gammel albaner.

Under etterforskningen av drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til lørdag, har politiet funnet en revolver og ammunisjon, får NRK opplyst. Politiet kan ikke kommentere om dette er drapsvåpenet.

Morten Engesbak

FORSVARER: Morten Engesbak og hans 29 år gamle klient anker avgjørelsen om fire uker i varetekt med brev- og besøksforbud.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Richard Beck Pedersen

AKTOR: Av hensyn til etterforskningen ba aktor Richard Beck Pedersom om lukkede dører i fengslingsmøtene.

Foto: Helge Carlsen / NRK
Sverre Næss

FORSVARER: Sverre Næss representerer den siktede norske 31-åringen.

Foto: Helge Carlsen / NRK

Lukker dørene på grunn av etterforskningen

De tre rettsmøtene går fortløpende akkurat nå. Utenfor lokalene i tingretten står det rundt 15 journalister som ønsker å vite hva som skjer i saken.

Aktor Richard Beck Pedersen ba om at møtet skulle holdes bak lukkede dører, og forsvarer til den første siktede, Morten Engesbak, var enig. Årsaken til at dørene er lukket er av hensyn til den videre etterforskningen.

Noen av mediene som er til stede har argumentert for at dørene skal åpnes, begrunnet med at man ønsker å unngå misforståelser i dekningen av Bislett-drapet.

I dommerens beslutning heter det at det som nå foregår i tingretten er en narkosak, ikke en drapssak. Dommeren la til at det er sjelden han ser så stor interesse fra mediene for en narkosak.

Varetekstfengslet i fire og to uker

Tre menn er varetektsfengslet - to av dem med fullstendig isolasjon - i forbindelse med drapet på Bislett sist helg.

Ingen av dem er siktet for det brutale drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett.

De tre er sammen med ytterligere fem personer siktet for befatning med narkotika. Alle åtte regnes av politiet for å være en del av et kriminelt asiatisk miljø.

29-åringen ville ha møtet med åpne dører

Den 29 år gamle siktede i det første rettsmøtet ønsket å ha møtet med åpne dører da kjæresten hans dukket opp i tingretten. 29-åringen, som er thailandsk statsborger, kom til retten i rullestol.

NRK får opplyst at det er fordi han slo opp en gammel meniskskade under pågripelsen. Engesbak sier 29-åringen ikke gjorde motstand da politiet kom.

Ifølge TV 2 skal 29-åringen betegnes som meget sentral av drapsetterforskerne. Mannen er en av fire som knyttes til drapsstedet blant annet gjennom mobiltelefontrafikk.

– Ikke del av det kriminelle miljøet

Kumrije Rusiti, forsvarer for 27-åringen fra Albania, sier til NRK at hennes klient ikke var i Oslo da Opsahl ble drept. Albaneren er den siste av de tre siktede som skal i fengslingsmøte i dag.

– Han har ikke tilknytning til drapet. Min klient nekter for å være en del av asiatiske kriminelle miljøet, sier Rusiti til NRK.

27-åringen sier at han ikke vet hvordan det ble funnet narkotika i leiligheten hans da politiet aksjonerte i forbindelse med drapsetterforskningen.

Anket på stedet

Både 29-åringen og 27-åringen ble varetektsfengslet for fire uker - de to første ukene i fullstendig isolasjon og alle fire ukene med brev- og besøksforbud.

De fem andre siktede i saken ble løslatt fredag.

– Min klient nekter straffskyld og anket på stedet. Det er opp til Borgarting lagmannsrett å ta stilling til anken, sier 29-åringens forsvarer, Morten Engesbak.

Engesbak sier overfor NRK at hans klient synes det er vanskelig.

– Han motsetter seg varetekt og erkjenner seg ikke skyldig. Han opplever situasjonen som tung, sier forsvareren hans til NRK.

Nordmannen fengslet i to uker

Også den norske 31-åringen blir varetektsfengslet. Han må sitte to uker med brev- og besøksforbud, men slipper isolasjon.

Nordmannen aksepterte kjennelsen, mens påtalemakten har tatt betenkingstid.

Nordmannen sier at han ikke har tilknytning til miljøet, men kjenner den siktede 29-åringen fra Thailand fra de var i tenårene.

– Han har forklart at han var på besøk hos 29-åringen da politiet slo til, sier hans advokat Sverre Næss til NRK.

– Han har forklart at han var på besøk hos 29-åringen da politiet slo til, sier hans advokat Sverre Næss til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger