NRK Meny
Normal

Fem pågrepet på Orderud gård

Etter en politiaksjon ble fem personer pågrepet på Orderud gård i Sørum torsdag kveld. Per Orderuds advokat hevder de forsøkte å nå en person som var på besøk hos hans klient.

Orderud gård

Fredag morgen er det lite som vitner om dramatikken kvelden før, da fem personer skal ha truet seg inn i huset til Per Orderud.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Episoden skjedde på Orderud gård, og ifølge VG var det en stor politiaksjon med fem til seks politibiler og et politihelikopter.

– Fem personer er pågrepet, mistenkt for kroppskrenkelse. En av dem er på nåværende tidspunkt å anse som fornærmet etter å ha blitt slått i ansiktet, men etterforskningen vil vise om det er noen nyanser her, sier lensmann i Sørum, Torild Nervik Nilsen, til NRK.

Av de pågrepne er det en kvinne og fire menn. En fornærmet er fraktet til sykehus med lettere skader. Politiet vet ikke om de som er involvert bor i boligen eller ikke.

– Dramatisk for Per

Per Orderuds advokat, Erling Olav Lyngtveit, opplyser til NRK at Per Orderud var hjemme på gården og at de pågrepne var ubudne gjester. Ifølge advokaten var det ingen Orderud kjenner til, og at det virket som de var ute etter Orderuds gjest.

– Det var en dramatisk og ubehagelig opplevelse for Per da de tok seg inn. De ringte ikke pent på døra, men brukte vold og tok seg inn med makt, sier Lyngtveit til NRK.

Gjesten var ifølge advokaten en mann som Per Orderud har kjent en tid.

– Det er en han har blitt kjent med etter at han avsluttet soningen sin, men som har tilknytning til soningsforholdet.

Naboer varslet

Ifølge lensmannen var det naboer som varslet politiet etter å ha observert personer som de mente oppførte seg merkelig.

Ved midnatt opplyser politiet at de er ferdige på åstedet, og at de vil komme tilbake med en oppdatering om saken klokken 08 fredag morgen.

Lyngtveit sier det er spesielt at dette skjer nå, samtidig som trippeldrapssaken der Orderud er dømt, er begjært gjenopptatt. Men han vil overfor NRK ikke spekulere i om det er noen sammenheng.

Advokaten sier at Per Orderud nå samarbeider med politiet.

Orderud gård er kjent som åstedet for trippeldrapet som er Norgeshistoriens mest omtalte kriminalsak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger