Faren til Martine anmelder UD

Odd Petter Magnussen skal politianmelde medarbeidere i Utenriksdepartementet for tjenesteforsømmelse. Datteren hans, Martine Vik Magnussen, ble funnet drept for syv år siden i London.

Odd Petter Magnussen

Odd Petter Magnussen mener at ansatte i UD har kommunisert et uriktig engasjement i Martine-saken som fører alle bak lyset.

Foto: Svein Olsson/NRK

Martine Vik Magnussen

Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London for syv år siden. Saken har stått fastlåst siden.

Foto: Privat / Reuters

Magnussen opplyser at han anmelder to ansatte i UD etter nylige uttalelser.

Magnussen hevder at uttalelsene viser at departementet opprettholder en kommunikasjonslinje om sitt engasjement i Martine-saken som er uriktig og som bidrar til å føre både familien og offentligheten bak lyset.

– Jeg opplever det som leit å måtte gå til formelle skritt som dette, og avgjørelsen har ikke falt meg enkel. Men jeg anser alle andre tilnærmingsveier uttømt, og dette er da muligheten jeg sitter igjen med, sier han.

Les også: – Helt overbevist om at Martine-saken blir løst

– Brudd på etiske normer

Magnussen mener anmeldelsen kan bidra til å redusere belastningen denne type saker allerede har påført, og i fremtiden kan tenkes å påføre, så vel pårørende som samfunnet.

– Flere saker de siste årene viser at personlig ansvar og konsekvenser av tjenesteforsømmelser kollektiviseres. Pulverisering av ansvar fører erfaringsvis til få forbedringer, snarere gjentagelser.

– Brudd på etiske normer og personlige ansvarsfraskrivelser på myndighetsnivå bør derfor belyses i tråd med ønsket om mer åpenhet i samfunnet, sier Magnussen videre.

UD på sin side ønsker ikke å kommentere saken.

– Dette er en politianmeldelse, og det er ikke naturlig for oss å kommentere saken utover at vi tar det til etterretning, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Rune Bjåstad.

Syv år siden drapet

Det er syv år siden Martine Vik Magnussen ble funnet voldtatt og drept i London. Kort tid etter drapet ble medstudent Farouk Abdulhak etterlyst av britisk politi, men da hadde han allerede reist hjem til Jemen, der han har oppholdt seg siden.

Siden hverken Storbritannia eller Norge har noen utleveringsavtale med Jemen, er situasjonen helt fastlåst.

Britisk politi sa forrige uke at de ikke gir opp etterforskningen av drapet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger