NRK Meny
Normal

Faren til død 10-åring tror ikke moren er skyldig

Faren til den ti år gamle gutten som døde av underernæring på Mortensrud i Oslo i sommer, har vanskelig for å tro at moren har skyld i dødsfallet.

Den 42 år gamle mannen er bosatt i en landsby utenfor Kharian by, området hvor de fleste norskpakistanere har sine røtter. Avisa Aftenposten har besøkt mannen hjemme, og han sier til avisen at ingen tidligere har fortalt ham at kona hans var arrestert. Heller ikke at hun er mistenkt for å ha utsatt sønnen for grov mishandling før han døde.

– Jeg kan ikke tro at en mor kan gjøre noe slikt mot sitt eget barn. Kona mi fortalte at politiet har avhørt henne og tatt med guttens pute, men ingen har fortalt meg om pågripelsen av henne. På den annen side tenker jeg at dette er en del av norsk lov og en prosess jeg ikke kjenner til, sier mannen til Aftenposten.

Kartlegger morens matinnkjøp

Den 27. august ble en 10-åring funnet død i sitt eget hjem på Mortenrud i Oslo. Det var moren som ringte nødnummeret for å varsle om dødsfallet. Ifølge kvinnen, skal hun ha funnet sønnen ligge livløs i sengen.

Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby opplyser til NRK at politiet jobber med å kartlegge morens økonomi og innkjøp av mat de siste ukene før hennes 10 år gamle sønn døde i august.

– Dette arbeidet vil ta noen uker, men opplysningene vil kunne gi oss utfyllende informasjon om omsorgssituasjonen i hjemmet og hva hun har gjort som mor, sier Kraby til NRK.

Politiet jobber ut ifra teorien om at kvinnen skal ha utsatt sitt eneste barn for grov omsorgssvikt, som til slutt resulterte i hans død.

Aldri vært i Norge

Den 42-årige faren til 10-åringen har selv aldri har vært i Norge. Han forteller til Aftenposten at han sist snakket med sønnen på telefon i mai, men ikke hadde sett sønnen på ett og et halvt år.

– Jeg er bitter, men tenker at dette er Allahs avgjørelse. Nå vil jeg besøke guttens grav og be for ham der, sier han til Aftenposten.

Politiet har foreløpig ikke fått tak i barnets far, men opplyser til NRK at de ikke anser han som et sentralt vitne i saken.

LES OGSÅ: – Når triste ting skjer, har vi alle et ansvar for å vise at bryr oss

LES OGSÅ: Foreldre veiledes etter tiårings død

LES OGSÅ: Gutt funnet død - mor siktet

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger