NRK Meny
Normal

Faren klarte ikke å holde fast i barna

– Barna mine gled ut av hendene mine, sier faren til de to små syriske guttene som druknet på vei fra Tyrkia til Hellas. Han forteller at han gjorde alt han kunne for å holde fast i dem, men at de gled ut av hendene hans.

Abdullah Kurdi og hans to sønner innfeldt
Foto: MURAD SEZER

Faren er den eneste som overlevde da gummibåten de satt i, kantret rett utenfor den tyrkiske byen Bodrum, ifølge NTB.

– Jeg svømte inn til land, men klarte ikke finne dem. Da jeg kom til sykehuset fikk jeg de dårlige nyhetene, sier Abdullah Kurdi til nyhetsbyrået Dogan.

Abdullah Kurdi er far til en syrisk gutt som ble funnet på en tyrkisk strand onsdag. Han forteller om da båten de reise med kantret og hans kone og barn druknet i Middelhavet.

I videoen forteller Abdullah Kurdi om hva som skjedde da bølgene veltet båten de satt i og hans kone og sønner druknet.

Bildet av Aylan Kurdi, som bare var tre år gammel, har gått verden rundt og skapt sterke reaksjoner, ikke minst blant Europas politikere. Også guttenes mor druknet.

– Jeg holdt min kones hånd, men guttene gled gjennom hendene mine. Vi forsøkte å klamre oss til båten, men den mistet luft. Det var mørkt, og alle skrek, sier faren.

Den andre sønnen, Galip Kurdi, var fem år gammel. Familien kom fra den syriskkurdiske byen Kobani, og forsøkte å ta seg til Canada.

Druknet syrisk gutt funnet på strand i Tyrkia

Bildet av den døde treåringen Aylan Kurdi som ble skylt opp på stranda i feriebyen Bodrum, har spredt seg på sosiale medier i dag.

Foto: STRINGER/TURKEY / Reuters

Vil begrave dem i Syria

Ifølge Kanadiske Ottawa Citizen var familien på vei til sine slektinger i Canada.

– Jeg fikk nyheten i dag morges. Min slektning fikk en telefon fra Abdullah. Alt han sa var: min kone og mine to gutter er døde, fortalte tanten til de to guttene til den canadiske avisen.

Abdullah Kurdi identifiserte sin døde familie i Bodrum. Nå ønsker han å reise tilbake til den krigsherjede hjembyen Kobani nord i Syria for selv å bli begravd sammen med sin kone og sine to sønner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger