NRK Meny
Normal

Vurderer kviletiltak for norske soldatar

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vil sjå på om det er behov for fleire tiltak for å sikre kviletid for norske soldatar.

Grete Faremo

Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) vurderer om soldatane i Afghanistan har gode nok kviletidsordningar.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Til no i år har rundt 220 soldatar og andre tilsette i forsvaret fått halv­parten så mykje kvile heime i Noreg som det NATO vil at dei skal ha.

Faremo seier ho er stolt over innsatsen dei norske soldatane gjer i Afghanistan, og hat ho no vil sjå på om ho kan hindre at dei blir sende til Afghani­stan for ofte.

Vurderer tiltak

– Eg er audmjuk overfor dei pliktene vi har teke på oss, og dermed også dei løysingane som vi fortløpande må vurdere om er gode nok, seier ho.

Om ein skal følgje retningslinjene frå NATO, får ikkje norske soldatar som tenestegjer i Afghanistan, bearbeide inntrykk og trene seg opp igjen.

Krev meir pengar

Mange blir sende ut på nye oppdrag lenge før kviletida er over. Forsvarspolitisk talsmann i Framstegspartiet, Jan Arild Ellingsen, meiner forsvarsministerene må spytte inn meir pengar for å sikre at soldatane får nok kvile.

– Om det er slik at dei folka vi skal ha til å gjere ein jobb for oss ute, faktisk på grunn av slitasje, ikkje kan gjere det godt nok, då bør det vere eit alvorleg varsko, primert for regjeringa, seier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger