NRK Meny
Normal

Faremo: Sa PST-sjef hadde tillit - nå krever hun svar

Justisminister Grete Faremo (Ap) har sagt at Janne Kristiansen har tillit så lenge hun sitter som PST-sjef. Nå vil hun ha klare svar fra Politiets sikkerhetstjeneste.

Justisminister Grete Faremo

Justisminister Grete Faremo vil ikke kommentere om hun har tillit til PST-sjef Grete Faremo.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Tidligere har PST-sjef Janne Kristiansen gitt NRK en rekke feilaktige informasjoner om hva PST visste og ikke visste i tiden før terrorangrepet 22. juli. Onsdag måtte hun avbryte en reise for å informere justisminister Grete Faremo (Ap) om hva som faktisk stemmer.

Faremo har tidligere sagt at Kristiansen har tillit så lenge hun er PST-sjef. Men nå krever hun svar på flere forhold rundt PST og terrorangrepet 22. juli.

– Jeg har bedt om informasjon for å bidra til å belyse de forhold det har vært skapt usikkerhet om. Det er ikke avtalt noe møte, men jeg har bedt om informasjon så snart som mulig, sier Faremo til NRK.

– Ingen kommentar

Hun ønsker imidlertid ikke å kommentere hva hun synes om PST-sjefens håndtering av hendelsene rundt terrorangrepet mot regjeringskvartalet og Utøya.

– Du har tidligere sagt at Kristiansen har tillit så lenge hun sitter. Har du fortsatt den tilliten til henne som PST-sjef?

– Jeg har ingen kommentar til det utover det jeg har sagt tidligere.

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet

Per Sandberg, nestleder i Fremskrittspartiet.

Foto: Arild Gimse / NRK
André Oktay Dahl

André Oktay Dahl .

Foto: NRK

Én som ikke har tillit til Kristiansen som PST-sjef, er lederen i stortingets justiskomité Per Sandberg (FrP). Han har fått kritikk fra Senterpartiets Jenny Klinge for å drive det hun mener er en heksejakt på Kristiansen. Den påstanden avviser Sandberg.

– Min oppgave å påpeke sviktende tillit

Det er min oppgave som leder i justiskomiteen å påpeke at tilliten til PST-sjef Janne Kristiansen er synkende. Når det over lang tid avdekkes at PST-sjefen ikke har kontroll og til stadighet går tilbake på ting hun har sagt, så vitner det om at Kristiansen ikke er rette person på den plassen hun nå har, sier Sandberg til NRK.

Han får støtte av blant annet nestleder i justiskomiteen André Oktay Dahl (H) som sier:

– Det er regjeringen som vurderer om de har tillit til PST-sjefen. Når det gjelder Stortinget registerer jeg at det er et flertall på stortinget som oppfatter at hun kludrer det til og skaper usikkerhet. Den usikkerheten er uutholdelig, og det må justisministeren ta på alvor, sier Oktay Dahl.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger