AUF kan få Utøya tilbake neste uke

Politiet håper de kan ferdigstille arbeidet med å sikre eiendeler fra Utøya, og levere den tilbake til AUF og Arbeiderpartiet allerede i neste uke.

Politiet arbeider ved Utøya

Politiet begynte tirsdag å rydde Utøya for etterlatte eiendeler. De håper å være i havn med å sortere gjenstandene neste uke.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Tirsdag denne uken begynte politiet opprydningsarbeidet etter skytetragedien på Utøya.

– På forhånd var det lagt en plan om at overleveringen skulle skje i uke 33, men ettersom vi har hatt en god fremgang i arbeidet håper vi at vi kan levere øya tilbake til eier i uke 32, sier stabssjef i Nordre Buskerud politidistrikt, Magne Rustad til NRK.no.

Rustad understreker at det fortsatt gjenstår en del arbeid før samtlige eiendeler er sikret fra øya.

– Vi ønsker ikke å gå ut med en eksakt dato, men er optimistiske med tanke på fremgangen, sier han.

Alt om 22/7-angrepene

Krevende arbeid

– Det som gjenstår av arbeid er at alle eiendeler, gjenstander og verdisaker må sorteres. Det som har verdi, kan identifiseres og er intakt, samler vi sammen og oppbevarer på en ordentlig måte. Gjenstandene kategoriseres på et lager her på Hønefoss. Gjenstander som er ødelagt eller ikke kan identifiseres kastes. Det er utarbeidet en detaljert plan på dette i samråd med AUF, sier stabssjefen.

Det er Kripos som står for merking av gjenstandene, og leder arbeidet med innsamlingen på Utøya.

Kan sikre viktige bevis

Mobiltelefoner, kameraer og datamaskiner som er funnet på øya kan være viktige bevis i saken, og vil bli undersøkt av Kripos før de eventuelt leveres tilbake.

– Kripos bistår med å legge til rette, tørke det som må tørkes, og ta vare på gjenstandene. Det har vært fuktig vær der ute. Dersom noe kan berges med tørking gjør vi det, sier Rustad.

Ytterligere informasjon om hvor og hvordan Utøya skal leveres tilbake til Arbeiderpartiet vil bli gitt i løpet av uken, ifølge stabssjefen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger