Får ekstrabevilgning for å etterforske Eirik Jensen

Spesialenheten for politisaker får en ekstrabevilgning på 4,3 millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett for å etterforske den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Eirik Jensen (forfatterportrett)

57 år gamle Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon.

Foto: Ragna Lise Vikre / Kagge forlag

– Vi har bedt om en tilleggsbevilgning på 4,3 millioner, sier etterforskningsleder i Spesialenheten, Liv Øyen til NRK.

De 4,3 millionene ligger inne i forslaget til revidert nasjonalbudsjett som finansminister Siv Jensen (Frp) la frem i dag. Det var VG som først omtalte saken om tilleggsbevilgningen.

Spesialenheten anslår at de vil bruke over seks millioner kroner på etterforskningen av Eirik Jensen i år og tar rundt to millioner kroner av sitt eksisterende budsjett til saken.

– I stor grad går pengene til lønn til personer som er avgitt til spesialenheten for denne etterforskningen, sier Liv Øyen.

Brukte 15 millioner i 2014

Den erfarne politimannen Eirik Jensen ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon 24. februar i fjor.

Også i 2014 brukte politiet store ressurser på etterforskningen av Jensen.

– Etterforskningen av denne saken i fjor beløp seg til 15,4 millioner kroner, sier Liv Øyen.

Totalt kommer dermed etterforskningen av Jensen opp i rundt 22 millioner kroner.

Avsluttes til sommeren

– Dette er den desidert mest omfattende saken Spesialenheten har hatt i løpet av de ti årene Spesialenheten har eksistert, sier Øyen om hvorfor saken blir så dyr.

Hun sier at Spesialenheten fortsatt gjennomfører avhør. I forrige uke ble det klart at Eirik Jensen igjen vil la se avhøre etter å ha nektet å la seg avhøre siden oktober i fjor.

Spesialenheten venter også på at etterforskningen i Asker og Bærum om hasjsmugling skal avhøres, men tror ikke det vil ta altfor lang tid før etterforskningen av 57 år gamle Jensen vil være avsluttet.

– Vi er i en avsluttende fase av etterforskningen. Ut fra det vi vet i dag har vi grunn til å tro at saken avsluttes i løpet av sommeren, sier etterforskningsleder Liv Øyen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger