Hopp til innhold

Får dele ut t-skjorter likevel

Ble først arrestert under Burma-aksjon, men får nå dele ut røde t-skjorter til regjeringen.

Pågrepet
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Lederen i Rød Ungdom, Mimir Kristjansson, ble fredag pågrepet under en Burma-demonstrasjon på Slottsplassen. Aksjonistene ville levere røde T-skjorter til alle i regjeringen.

Nektet å stoppe

Ti-tolv demonstranter hadde tatt oppstilling foran Slottet for å vente på at regjeringsmedlemmene skulle dukke opp i forbindelse med fredagens statsråd på Slottet. Gruppa ble bedt om å flytte seg lenger vekk fra bygningen, og demonstrantene trakk seg da tilbake til plenen i Slottsparken.

Da politiet kom, gikk Kristjansson med en T-skjorte i retning inngangen på Slottet, og nektet å stoppe. Dermed gikk politiet til aksjon og pågrep ham.

Rød Ungdom-lederen reagerte sterkt på at politiet stoppet en fredelig demonstrasjon der målet var å overlevere noen T-skjorter til statsrådene, i solidaritet med demokratiforkjemperne i Burma.

- Tragisk paradoks

- Det er et tragisk paradoks at en aksjon mot militærjuntaen i Burma blir stoppet av nettopp militær og politi. Det er utenfor min fatteevne hvorfor 20 ungdommer med et demokratibudskap ikke skal få lov til å stå utenfor slottet, sier Kristjansson i en pressemelding.

Men nå får RU-lederen overrakt regjeringen Burma-t-skjorter likevel.

Regjeringen, ved statssekretær Raymond Johansen, får klokka 1400 overrakt 19 røde t-skjorter.

- Det er jo veldig gledelig at regjeringen forstår at det politiet gjorde tidligere i dag på Slottsplassen var tåpelig, og vil være med på å markere sin solidaritet med det burmesiske folk, sier den nylig løslatte RU-lederen Mimir Kristjansson.

AKTUELT NÅ