Hopp til innhold

Får bistand fra Økokrim og Kripos i polititopp-saken

Spesialenheten får bistand fra Økokrim og Kripos i etterforskningen av den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen. Det er forsvareren glad for.

Liv Øien

Leder Liv Øyen i Spesialenheten sier at saken mot polititoppen ikke er svekket i løpet av den siste uken.

Foto: Øyvind Bye Skille, NRK

– Vi etterforsker saken for fullt – både taktisk og teknisk. Vi bruker alle tilgjengelige ressurser, og vi har fått bistand både fra Kripos og Økokrim. Vi har en siktelse på grov korrupsjon og økonomi er da en del av etterforskningen, sier Øyen.

Polititoppen ble varetektsfengslet tirsdag for en uke siden.

– Det er en stor og omfattende sak for oss. Det er mye informasjon som skal bearbeides, slik at det vil ta tid før etterforskningen er ferdig, sier Øyen.

Siktet for grov korrupsjon

Eirik Jensen

Eirik Jensen ble varetektsfengslet tirsdag for en uke siden, siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en narkotikasak.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Jensen er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en narkotikasak der en 47 år gammel investor fra Bærum, Gjermund Erik Cappelen, foreløpig er fengslet for å ha importert store mengder hasj.

47-åringen skal ha sagt at han har gitt penger til Jensen over flere år.

Jensen har forklart at den siktede 47-åringen var hans informant, men ifølge advokat Benedict de Vibe, som forsvarer Cappelen, nekter hans klient for dette. Han sier at de to har hatt et vennskapelig forhold i mange år.

47-åringen, som har vært varetektsfengslet i flere uker, har innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj.

– Saken er ikke svekket

Øyen mener saken ikke er blitt svekket i løpet av uken som er gått.

– Spesialenheten for politisaker og Oslo tingrett anser at det foreligger skjellig grunn til mistanke. Etter vårt syn er mistanken ikke svekka etter fengslingen, sier Liv Øyen.

– Er den styrket?

– Den er ikke svekka, svarer Øyen.

Den siktede polititoppen nekter straffskyld. Hans forsvarer mener politiet har vært lite interessert i å høre klientens argumenter.

– Det overrasker meg for så vidt ikke at de sier saken ikke er svekket, så lenge de ikke har vært interessert i å høre hans versjon. Han har fortsatt bare fått presentert en flik av den dokumentasjonen, som noen kaller det, som må ligge til grunn for påstanden om delaktighet i hasjsmugling, sier forsvarer Jens-Ove Hagen.

– Har de tekniske bevis mot ham slik du ser det?

– Jeg kan ikke gå inn på det. Jeg vil ikke mene hverken det ene eller det andre om klausulerte dokumenter som jeg har avlagt taushetsforklaring for.

Positiv til økonomi-gransking

– Hvordan ser du på at Spesialenheten henter inn ekspertise fra blant annet Økokrim?

– Det er betryggende. All ekspertise som kan hentes inn er av det gode, svarer Hagen.

Han sier de aksepterte utlevering av materiale fra svenske myndigheter med en gang de fikk anmodningen.

– Han gir adgang til hvilket kildemateriale det måtte være. En nærmere gjennomgang av økonomien stiller han seg fullstendig åpen for, sier Hagen.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ