Fant overgrepsbilder i Frp-politikerens fritidsbolig

Politiet har gjennomgått deler av beslaget etter at en Frp-politiker på Østlandet ble siktet for overgrepsbilder av barn og grov narkotikakriminalitet.

Politi

BESLAG: Politiet gikk til ransakelse etter mistanke om at mannen i 40-årene hadde overgrepsbilder av barn. Under ransakelsen fant de en større mengde narkotika. NRK har valgt å anonymisere distriktet mannen er fra. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Politikeren har sagt fra seg alle sine verv i partiet etter at at han ble pågrepet og mistenkt for overgrepsbilder av barn, i tillegg til narkotikakriminalitet. Deler av databeslaget skal nå være gjennomgått, og etter det NRK kjenner til fant politiet overgrepsmateriale i hans besittelse.

– Han erkjenner ikke straffeskyld for denne delen av siktelsen. Vi har ennå ikke fått se hva politiet har tatt beslag i, sier mannens forsvarer, Gunhild Lærum.

Hun bekrefter at politiet har bedt om ransakelse av mannens fritidsbolig i utlandet. Etter det NRK har kjennskap til, skal politiet også ha funnet overgrepsbilder i dette beslaget.

Mannen i 40-årene har hatt rikspolitiske verv tidligere, og var verge for flere personer da han ble pågrepet i mai. Ingen av dem er mindreårige.

Flere PCer og mobiltelefoner

Det som hittil er avdekket av overgrepsmateriale skal være av et mindre omfang, men politiet jobber fortsatt med å gå gjennom beslaget. Politidistriktet vil ikke kommentere funn i saken.

– Av hensyn til den videre etterforskningen, kan ikke politiet kommentere innhold i beslag utover det vi allerede har gått ut med, sier påtaleansvarlig i det aktuelle politidistriktet på østlandet.

Politiet beskriver beslaget som omfattende og tidkrevende å analysere. Det ble først tatt kopi av alt innhold, før det nå blir analysert.

– Det er beslaglagt flere datamaskiner og mobiltelefoner som til dels er og til dels skal gjennomgås. Det antas at gjennomgangen kan ferdigstilles innen utgangen av juli måned, sier politiadvokaten med påtaleansvaret.

Gunhild Lærum

FORSVARER: Advokat Gunhild Lærum sier mannen har hatt en tøff tid siden pågripelsen.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Narkotikabeslag

Da politiet gikk til ransakelse av mannens bolig i Norge, fant de også store mengder narkotika. Det skal dreie seg om en betydelig mengde amfetamin og noe kokain, i tillegg til dopingmidler.

Den siktede har delvis erkjent besittelse av narkotika, og advokaten har forklart at det var til eget bruk. Politiet er av en annen oppfatning.

– På grunn av størrelsen på beslaget er det grunn til å tro at det er til mer enn privat bruk, sier den påtaleansvarlige i saken.

Mannen i 40-årene har vært varetektsfengslet siden 9. mai.

«Noe ungt»

Etter det NRK kjenner gikk politiet til ransakelse på bakgrunn av en annen sak, i Sogn og Fjordane. En mann i 50-årene ble pågrepet for besittelse av overgrepsbilder, og i avhør skal han ha innrømmet at han har mottatt minst 15 overgrepsbilder.

Han erkjenner ikke å ha delt overgrepsmateriale med andre. Politiet har gått gjennom mannens chatlogger på skype og internettforum, og de mener å ha bevis for at han har tatt kontakt med andre som ønsket å få tilsendt «noe ungt».

Mannen er siktet for straffeloven §204a for seksualiserende framstilling av barn, og for å ha spredt dette.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger