Fant ingen spor på Kristins sykkel

BORGARTING LAGMANNSRETT (NRK): Politiet har undersøkt både sykkelen, hjelmen og sekken til Kristin Juel Johannessen (12), men har ikke funnet noen spor.

Kristin Juel Johannessen

DREPT: Kristin Juel Johannessen (12) ble funnet drept i et skogholt 5. august 1999. 17 år etter sitter en 39 år gammel mann på tiltalebenken.

Foto: Privat

Kristin Juel Johannessen ble meldt savnet etter at hun ved 18.30-tiden 5. august 1999 syklet hjemmefra for å bade sammen med en venninne.

Etter en storstilt leteaksjon, hvor nærmest hele bygda var ute og lette etter tolvåringen, ble Kristins sykkel, hjelm og sekk funnet ved 23-tiden ved en garasje som lå i et skogholt like innenfor Reppesgårdveien.

Få meter innover i skogholtet lå Kristin drept.

Ingen funn

Tidligere politioverbetjent Knut Holthe i Kripos opplyste da han vitnet i går at det så ut som Kristins eiendeler var forsøkt gjemt.

– Sykkelen lå over sekken og hjelmen. Den lå oppå en gren som lå litt bøyd over de andre eiendelene. Inntrykket var at de var forsøkt gjemt, sier Holthe.

Likevel har ikke gjenstandene gitt politiet noe svar på hvem som var gjerningsmannen.

– Sykkelen er undersøkt både med tanke på fingeravtrykk og eventuelle lakkskader fra et annet kjøretøy, men vi har ikke funnet noe. Det var noen småskader på sykkelen, som ellers var i god stand, men de var gamle, sa tidligere politioverbetjent Arne Kristoffersen.

Heller ikke Kristins sekk er det funnet noen spor på, ifølge Kristoffersen.

Kristins håndavtrykk

På Kristins hjelm ble det funnet et håndavtrykk, men under den første etterforskningen for 17 år siden, ble det stående som et ukjent avtrykk.

Politiet ba derfor Kripos undersøke det igjen da etterforskningen ble gjenopptatt i fjor.

– Kripos undersøkte håndavtrykket på nytt da, og da fikk de en ID. Det viste seg at det tilhørte Kristin selv, sier Kristoffersen.

Eiendelene ble destruert etter at saken var ferdig etterforsket. Ifølge politiet var det familien selv som ønsket dem destruert i stedet for å få dem tilbake.

Kristin-funnsted

FUNNSTED: Ved denne garasjen ble Kristins sykkel, hjelm og sekk funnet.

Foto: Bast, Ida von Hanno / NTB scanpix

Tiltalt: – Hadde ingen tillit til politiet

Henning Hotvedt (39) står nå for andre gang tiltalt for å ha drept Kristin.

Han har hele tiden nektet å ha noe med drapet å gjøre og hevder at han aldri har møtt henne.

Et av politiets viktigste vitner har to ganger pekt ut Hotvedt i fotokonfrontasjoner.

Hotvedt nektet å stille opp på personkonfrontasjoner. I retten i dag begunnet han det med at han følte seg mistenkeliggjort av politiet.

– Jeg ble spurt om å stille opp i en personkonfrontasjon etter lange avhør. Jeg følte meg mistenkeliggjort og følte at alt gikk over stokk og stein, så jeg sa nei, sa Hotvedt.

– Jeg hadde ingen tillit til politiet da. I hvert fall veldig liten.

En 39 år gammel mann er tiltalt for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i 1999. Rettssaken startet tirsdag 16. august. Mannen nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

39-åringen ble pågrepet igjen i fjor etter at ny analyseteknikk gjorde at hans DNA i form av hudceller, ble funnet på Kristins negler.

SISTE NYTT

Siste meldinger