Lurt av falsk StoItenberg på Twitter

Flere har latt seg lure av en falsk Twitter-profil av en som kaller seg Jens Stoitenberg, med stor i.

Stoitenberg på Twitter

En bruker som kaller seg Jens Stoitenberg fremstår på en finurlig måte som Jens Stoltenberg på andre folks Twitter-sider.

Foto: Skjermdump

En bruker på nettstedet Twitter kaller seg Jens Stoitenberg. Ved at brukeren har byttet ut bokstaven L med stor i, ser det ut som om det er Jens Stoltenberg som kommenterer på andres Twitter-sider.

Johan H. Andresen

Konsernsjef Johan H. Andresen i Ferd lot seg lure av en falsk Jens Stoltenberg.

Foto: WALTER BIERI / AP

Lo godt etter å ha blitt lurt

En av dem som i går lot seg lure av den falske Stoltenberg-profilen er Ferd-direktør Johan H. Andresen.

Andresen trodde meldingen «Takk for den verdiskapningen du bidrar til! FERD FOREVER!» kom fra statsminister Jens Stoltenberg og takket med følgende meldig: «Oi! På vegne av alle i #Ferd, mange takk! Veldig hyggelig med slik oppmerksomhet».

Men Andresen tok seg ikke nær av å bli holdt for narr av lure-ministeren på Twitter.

– Jeg lo godt av den fake Stoltenberg-profilen fordi jeg et øyeblilkk gikk på den. Det tåler jeg naturligvis, sier Johan H. Andresen til NRK.

Mer har ikke Ferd-direktøren å melde, men sier det kan dukke opp noe mer på Twitter.

Twitter Stoitenberg

Takk for den verdiskapningen du bidrar til. FERD FOREVER!, var meldingen fra den falske Stoltenberg til Ferd-sjefen.

Foto: Skjermdumper

Vil varsle Twitter

Politisk rådgiver for statsministeren, Sindre Beyer, sier til NRK at det ikke er første gang de opplever at noen lager en falsk profil på Twitter.

– Det skjer ganske ofte at folk utgir seg for å være statsminister eller andre både på Twitter og andre steder på internett. Av hensyn til folk som tror de henvender seg til Statsministeren ønsker vi ikke slike falske profiler, sier Beyer.

Statsministerens kontor kommer til å varsle nettstedet Twitter om at denne profilen ikke tilhører den ekte Stoltenberg.

– Vi rapporterer dette til inn til Twitter om at dette er et brudd på deres egne regler for bruk av Twitter, sier Beyer.

I Twitters eget reglement heter det at ved oppretting av falske profiler skal det komme klart fremn i brukernavnet at det er er uekte profil. Ved parodiering skal man ikke bruke en annen persons ekte navn.

LES: – Politikarar forstår ikkje Twitter-konsekvensane

LES: Ap vant på nye medier

– Morsomheter er greit

Beyer innrømmer at det kan være tvil om Jens Stoltenberg og Jens Stoitenberg er så likt at sistnevnte blir fjernet fra Twitter.

– I og med at denne brukeren kaller seg Stoitenberg er det et tvilstilfelle. Vanligvis er det enkelt å avsløre falske profiler, men denne fremstår som Stoltenberg fordi han bruker bokstaven stor i istedenfor L. Det er vanskelig å se forskjell i feeden til Twitter, innrømmer Beyer.

– Morsomheter og parodier er helt greit, men dersom folk tror de kommuniserer med Stoltenberg når de henvender seg til vedkommende er det et problem, sier han.

Endret kallenavn

NRK har vært i kontakt med personen som står bak Stoitenberg-profilen. Han ønsker ikke å stå frem, og sier han gjør dette bare for gøy. Han sier han ikke har fått noe respons fra noen offisielle.

Etter at NRK.no publiserte denne saken har Stoitenberg endret profilbilde og sitt kallenavn til Stoitenberg med liten i.

Stoltenbergs Twitter-profil

Her er den ekte Twitter-siden til statsminister Jens Stoltenberg.

Foto: Skjermdump

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger