Fagforening vil at Brekke skal fortsette

Fagforeningen Tekna slår ring om konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. De ønsker at toppsjefen skal få fortsette og håper at styret gir ham fornyet tillit.

Sigve Brekke

ENGASJERT LEDER: Sigve Brekke er populær blant mange ansatte. Han er kjent for å skape entusiasme blant medarbeidere-

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Tekna Telenor ønsker at Brekke fortsetter som konsernsjef slik at arbeidet med å sikre Telenors fremtid kan sikres, sier konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen i Tekna til NRK:

Den siste uken har det vært kjent at styreleder Gunn Wærsted i Telenor har bedt konsernsjef Sigve Brekke om å trekke seg. Ifølge Dagens Næringsliv har Brekke nektet å etterkomme oppfordringen fra sin styreleder.

Telenors styre satt hele mandag sammen i styremøte, og møtet er ventet å fortsette tirsdag. Det utfordrende samarbeidsklima mellom toppledelsen og styret er trolig blant sakene på dagsorden.

– Vi føler det er riktig å komme med en motstemme etter den siste tidens medieoppslag, sier Eriksen.

INDIA Sigve Brekke, head of Telenor's Asian operations and also managing director of the Indian venture, beats a drum and dances with his employees in Hyderabad

DANSENDE SJEF: En syngende og dansende Sigve Brekke blant medarbeidere i India. Det er ikke et helt vanlig bilde av en norsk toppsjef

Foto: KRISHNENDU HALDER / Reuters

Ro om selskapet

NRK har vært i kontakt med flere andre sentrale tillitsvalgte i Telenor.

De uttrykker tillit til konsernsjefen og mener at det er nødvendig at Sigve Brekke får fortsette, men ønsker likevel ikke å stå frem med sin støtte.

– Nå vil vi få ro om selskapet. Det er for mye uro og spekulasjoner nå, og vi ønsker å ligge lavt, sier en av de tillitsvalgte.

Sigve Brekke er regnet for å være en karismatisk leder og han er godt likt blant Telenor-ansatte, ifølge NRKs kilder. Det blir fremhevet at han har visjoner som han formidler overfor ansatte på en engasjerende måte og at han evner å skape entusiasme.

Brekke har vært i Telenor i store deler av sin yrkeskarriere. 57-åringen startet i teleselskapet i 1999.

Tekna i telenor

BREKKE ER RETT MANN: Tekna i Telenor ønsker at Sigve Brekke skal få fortsette som konsernsjef i Telenor.

Skadelig dersom toppsjef går

Tekna mener det vil være galt dersom styret kaster Brekke etter så kort tid på toppen.

– Sigve Brekke har de siste ett og et halvt år som konsernsjef i Telenor jobbet målbevisst for å styrke selskapets posisjon i den digitale utviklingen vi er midt inne i nå. En utvikling som vil prege konkurransebildet i telekombransjen mer og mer i tiden som kommer, sier Eriksen.

Tekna mener at en utskifting av toppledelsen vil hemme Telenor.

– Endringer skjerpt fort og en utskifting av konsernsjef i Telenor nå vil kunne føre til at selskapet mister styringsfart og i verste fall sterkt begrenser Telenors muligheter til å bli en sterk digital tjenesteyter i framtida. Fagforeningen Tekna i Telenor har tillit til Sigve Brekke og mener han er rett person som konsernsjef for Telenor framover, understreker konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen.

I går ble det kjent at Telenor har utbetalt sponsormidler til spesialstyrker i Bangladesh mot at selskapet fikk beskyttelse. Internrevisjonen kom med kritikk av disse utbetalingene, og avtalene har vært et tema på styremøter i høst.

Konserntillitsvalgt i Tekna sier at de legger til grunn at granskingen har konkludert med at Sigve Brekke ikke har gjort noe klanderverdig.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger