Hopp til innhold

Fagforening vil at Brekke skal fortsette

Fagforeningen Tekna slår ring om konsernsjef Sigve Brekke i Telenor. De ønsker at toppsjefen skal få fortsette og håper at styret gir ham fornyet tillit.

Sigve Brekke

ENGASJERT LEDER: Sigve Brekke er populær blant mange ansatte. Han er kjent for å skape entusiasme blant medarbeidere-

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Tekna Telenor ønsker at Brekke fortsetter som konsernsjef slik at arbeidet med å sikre Telenors fremtid kan sikres, sier konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen i Tekna til NRK:

Den siste uken har det vært kjent at styreleder Gunn Wærsted i Telenor har bedt konsernsjef Sigve Brekke om å trekke seg. Ifølge Dagens Næringsliv har Brekke nektet å etterkomme oppfordringen fra sin styreleder.

Telenors styre satt hele mandag sammen i styremøte, og møtet er ventet å fortsette tirsdag. Det utfordrende samarbeidsklima mellom toppledelsen og styret er trolig blant sakene på dagsorden.

– Vi føler det er riktig å komme med en motstemme etter den siste tidens medieoppslag, sier Eriksen.

INDIA Sigve Brekke, head of Telenor's Asian operations and also managing director of the Indian venture, beats a drum and dances with his employees in Hyderabad

DANSENDE SJEF: En syngende og dansende Sigve Brekke blant medarbeidere i India. Det er ikke et helt vanlig bilde av en norsk toppsjef

Foto: KRISHNENDU HALDER / Reuters

Ro om selskapet

NRK har vært i kontakt med flere andre sentrale tillitsvalgte i Telenor.

De uttrykker tillit til konsernsjefen og mener at det er nødvendig at Sigve Brekke får fortsette, men ønsker likevel ikke å stå frem med sin støtte.

– Nå vil vi få ro om selskapet. Det er for mye uro og spekulasjoner nå, og vi ønsker å ligge lavt, sier en av de tillitsvalgte.

Sigve Brekke er regnet for å være en karismatisk leder og han er godt likt blant Telenor-ansatte, ifølge NRKs kilder. Det blir fremhevet at han har visjoner som han formidler overfor ansatte på en engasjerende måte og at han evner å skape entusiasme.

Brekke har vært i Telenor i store deler av sin yrkeskarriere. 57-åringen startet i teleselskapet i 1999.

Tekna i telenor

BREKKE ER RETT MANN: Tekna i Telenor ønsker at Sigve Brekke skal få fortsette som konsernsjef i Telenor.

Skadelig dersom toppsjef går

Tekna mener det vil være galt dersom styret kaster Brekke etter så kort tid på toppen.

– Sigve Brekke har de siste ett og et halvt år som konsernsjef i Telenor jobbet målbevisst for å styrke selskapets posisjon i den digitale utviklingen vi er midt inne i nå. En utvikling som vil prege konkurransebildet i telekombransjen mer og mer i tiden som kommer, sier Eriksen.

Tekna mener at en utskifting av toppledelsen vil hemme Telenor.

– Endringer skjerpt fort og en utskifting av konsernsjef i Telenor nå vil kunne føre til at selskapet mister styringsfart og i verste fall sterkt begrenser Telenors muligheter til å bli en sterk digital tjenesteyter i framtida. Fagforeningen Tekna i Telenor har tillit til Sigve Brekke og mener han er rett person som konsernsjef for Telenor framover, understreker konserntillitsvalgt Jan Otto Eriksen.

I går ble det kjent at Telenor har utbetalt sponsormidler til spesialstyrker i Bangladesh mot at selskapet fikk beskyttelse. Internrevisjonen kom med kritikk av disse utbetalingene, og avtalene har vært et tema på styremøter i høst.

Konserntillitsvalgt i Tekna sier at de legger til grunn at granskingen har konkludert med at Sigve Brekke ikke har gjort noe klanderverdig.

AKTUELT NÅ