NRK Meny
Normal

Facebook-innlegg førte til strakstiltak på ulykkesstrekning

Fra august av er det ikke lenger lov å gjøre forbikjøringer i Frogntunnelen i Akershus. Tiltaket settes inn etter et følelsesladd Facebook-innlegg om en farlig forbikjøring.

Bildekombinasjon: Bilde av Ellen Paulsen og et innlegg hun har lagt ut på Facebook

INNLEGGET: Denne teksten la Ellen Paulen ut på Facebook-profilen sin 19. juli. Fire uker senere er innlegget delt over 25 000 ganger.

Foto: PRIVAT/FAKSIMILE

For noen uker siden opplevde Ellen Paulsen og samboeren en farlig forbikjøring i Frogntunnelen i Akershus. En nødlomme ble redningen for paret da en bil motsatt kjørefelt la seg over i Paulsens kjørefelt for å ta en forbikjøring i en sving.

Etter hendelsen skrev Paulsen et følelsesladd innlegg på Facebook om hvilke følger det kunne hatt for venner og familie om det hadde gått galt og om viktigheten av trafikksikkerhet. Innlegget ble delt over 25 000 ganger, og med den massive responsen ble ordføreren i Frogn oppmerksom på både hendelsen og engasjementet.

Fredag bestemte fylkeskommunen og Statens vegvesen at det skal settes opp en dobbel sperrelinje i tunnel, skriver Amta. Dermed vil det bli forbudt å gjøre forbikjøringer i Frogntunnelen.

– Jeg er utrolig glad for at en sånn oppleve kan føre med seg noe godt. Det at det ble til et konkret tiltak viser sosiale medier på sitt beste. Hadde jeg som enkeltperson sagt ifra om dette, hadde det ikke skjedd noen ting, sier Ellen Pausen.

– Sånn verden har blitt

Hun synes det er flott at fylkeskommunen og Statens vegvesen tar engasjementet på alvorlig og setter inn et strakstiltak en måned etter.

– Jeg er veldig takknemlig for at både ordføreren og lederen for samferdsel på fylkestinget tok kontakt og engasjerte seg sterkt. Med et godt samarbeid har ting kunnet skje raskt, sier hun.

Hva tenker du om at det må til et facebookinnlegg og så et så stort engasjement for at noe skal skje?

– Det er vel litt sånn verden har blitt. Det er kanskje dumt at et Facebook-innlegg må til, men samtidig er det en unik mulighet til å komme i kontakt med politikere og beslutningsmyndighetene som man kanskje ikke hadde hatt ellers, sier hun.

Se den tidligere Dagsrevy-saken om hendelsen:

Et samboerpar opplevde en livsfarlig forbikjøring i en tunnel i helgen. Nå har hennes følelsesladde Facebook-innlegg om trafikksikkerhet tatt av på nettet.

Strekning med flere ulykker

Thore Vestby

Ordfører i Frogn, Thore Vestby.

Foto: Frogn kommune

Ifølge ordføreren i Frogn har det vært mange ulykker på strekningen. Han mener det derfor er viktig at det nå settes inn tiltak.

– At dette innlegget har fått så massiv deling på Facebook viser at det er veldig mange som mener det samme. Siden det gikk godt i hop med Staten vegvesens nye vurdering var det bare å iverksette, sier Thore Vestby.

Den dobbelte sperrelinjen vil komme på plass innen kort tid.

– Det legges ny asfalt før og etter tunnelen, og den skal merkes på nytt. Da er det naturlig å ta med tunnelen samtidig, og dermed kan det skje veldig fort, sier Vestby.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger