Hopp til innhold

Facebook blokkerer Ammehjelpen

Ammehjelpen opplever å bli blokkert på Facebook når de gir råd til nybakte mødre. Bilder av nakne bryst blir for sterk kost for nett-giganten.

Innslag fra Kveldsnytt

VIDEO: Facebook liker ikke bare bryst

Facebook har blitt Ammehjelpens viktigste kanal, der de har flere tusen følgere. Rundt 140 godkjente ammehjelpere svarer på spørsmål fra nybakte mødre som trenger hjelpe for å komme i gang med ammingen, men Facebook stikker kjepper i hjulene.

– Vi hjelper dem med alt fra såre brystknopper til hjelp i forhold til ammestilling. Det kan også mer alvorlige ting som brystbetennelse, sier ammehjelper Camilla Amundsen.

– Må bruke skjønn

Hun er frustrert fordi Facebook stadig vekk blokkerer bildene de bruker som illustrasjoner, Nå sist var det bildene av abscess i brystet som ikke ble akseptert. Og blokkeringen rammer ikke bare Ammehjelpens sider, men også de personlige sidene til de som jobber som ammehjelpere.

– De siste par-tre ukene har Facebook sensurert materiellet vi legger ut, og jeg synes det er veldig rart og helt unødvendig. De må bruke skjønn. De må bruke de retningslinjene de selv har laget og forvalte dem riktig, slik at de som må legge ut sånne biler, får lov til det, sier Camilla Amundsen.

– De trenger hjelpen

Daglig leder i Ammehjelpen, Anne Sigstad, er fortvilet fordi de ikke kan gi mødrene den hjelpen de trenger, når de blir utestengt. Og det er ikke noe alternativ å slutte å bruke Facebook, fordi det er der de treffer de nybakte mødrene.

– Det er det eneste stedet som er åpent hele døgnet, sier Sigstad.

Skjermdump av CNNs dekning og intervju med Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen
Foto: Skjermdump fra CNN/http://money.cnn.com/2016/09/09/technology/facebook-censorship-vietnam-war-photo/

Ikonisk Vietnam-bilde forsøkt stoppet flere ganger

Facebook tillater foto av «napalmjenta»

Kjære Espen

AKTUELT NÅ