NRK Meny
Normal

EU er Senterpartiets hellige ku

- Senterpartiet er villige til å forhandle om alt annet enn EU-medlemsskap, sa leder Liv Signe Navarsete i partilederutspørringen i dag.

Liv Signe Navarsete
Foto: NRK

Hun avviste at partiet vingler i spørsmålet om kontantstøtte, skattelette, oljeboring i nord og i rovdyrpolitikken.

Se hele partilederutspørringen

NRKs utspørrer Bjørn Bø lurte på om det er vanskelig for Senterpartiet å kompromisse i så mange saker som er viktige for partiets velgere.

Angrer du at du var med på vedtaket fra Soria Moria om å trappe ned kontantstøtten? spurte han. I partiprogrammet går Senterpartiet inn for å videreutvikle kontantstøtteordningen.

Bø kalte det vingling, noe Liv Signe Navarsete avviste. - Vi kaller det forhandlinger, og det er Senterpartiet veldig gode på, sa hun.

Skvis mellom vekst og vern

- Spennet mellom vekst og vern er like krevende for oss som for andre partier, sa Senterpartiets leder Liv Signe Navarsete i partilederutspørringen.

En av partiets viktigste saker i valgkampen er satsing på alternativ energi. Spørsmålet om boring i nord kolliderer med dette. I likhet med regjeringspartnerne har Liv Signe Navarsete ikke satt ned foten for oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen.

Kan ikke vedta hvor folk vil bo

- Hvor fornøyd er du med at gårdsbruk blir lagt ned hver dag og at sentraliseringen fortsetter? spurte Bjørn Bø. Han viste til at partiet tidligere har brukt slagord som "stans sentraliseringen" og "snu flyttestrømmen".

- Nå bruker dere ordet "dempe", er dere i ferd med å gi opp?

- Vi kan ikke vedta hvor folk vil bo. Det tar tid å snu en stor skute. Men vi ser positive tegn. Jeg har tro på å flytte arbeidsplasser og bygge opp kompetansesentra i distriktene, sa Liv Signe Navarsete.

Dissens ingen løsning

Liv Signe Navarsete sa at hun ikke har planer om å havne i opposisjon. Hun vil fortsette å regjere rødgrønt. Hun avviste at partiet driver "lekepolitikk" og går fra sine prinsipielle standpunkter.

- EUs tjenestedirektiv er vanskelig å svelge for partiet, men å ta dissens er aldri noen god løsning. Vi vil fortsette å forhandle fra sak til sak, sa Navarsete.

Følg Velg!09 på Twitter

Følg Velg!09 på Facebook

Følg Bjørn Bø på Facebook

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger