Normal

Etterlyst pistolmann pågrepet i Oslo

Politiet i Oslo har pågrepet en mann som var etterlyst for å ha ranet til seg en bil og truet en politipatrulje med skytevåpen 19. september. Politiet fant mannen da de rykket ut til en bygård etter klage på støy og mulig prostitusjon.

Her flykter han

HER FLYKTER HAN: Dette bildet ble tatt da mannen flyktet fra politiet 19. september. Bildet er tatt like ved Møllergata.

Foto: Politiet

Politiet rykket ut til en bygård i Bernt Ankers gate mandag kveld etter klager.

– En patrulje dro til stedet for å undersøke litt. På stedet påtreffer de en kar de finner grunn til å undersøke. Og han er tilfeldigvis mannen som er etterlyst for pistolranet i september. Vi fikk ham rett i fanget, sier operasjonsleder Finn Belle i Oslo-politiet til NTB mandag kveld.

Den pågrepne mannen oppholder seg ulovlig i Norge og kan regne med å bli sendt ut, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Tauer inn bil

Politiet tauer inn bilen som ble hensatt i Fredensborgveien nær Regjeringskvartalet, etter at en mann truet den til seg med pistol lørdag 19. september.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ranet bil

Sist politiet traff denne mannen var lørdag 19. september. Politiets utlendingsenhet kontrollerte en mann som ifølge passet var makedonsk statsborger. Under kontrollen la han plutselig på sprang. I Hausmanns gate tok han fram pistol og truet til seg en bil.

En mann i 50-årene fortalte da at han satt i bilen utenfor en butikk og ventet på kona si da den bevæpnede mannen kom stormende, rev opp døra på førersiden og sa at han skulle komme seg ut.

Bilen ble funnet senere samme dag. Store politistyrker søkte etter raneren, men først etter en måned ble han altså pågrepet.

– En truende situasjon

Et øyenvitne på stedet 19. september, som ikke ønsket å stå frem med navn og bilde, fortalte til NRK at hun gikk forbi mannen i Calmeyers gate. Det var like før mannen trolig truet til seg bilen og kjørte vekk, mens to sivilie politibetjenter fulgte etter.

– De ropte at de var fra politiet og ba mannen om å stanse. Mannen hadde hånden under skjorta og fortsatte å gå. De gikk fort, men løp ikke. Jeg opplevde det som en truende situasjon, og prøvde å komme meg raskt bort fra stedet, sa 26-åringen.

Kvinnen forteller at det var flere skuelystne på stedet, og at hun ikke så mannen etter at han krysset gangfeltet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger