NRK Meny
Normal

Etterlyser mann med «sossete stil»

Åtte menn er pågrepet i forbindelse med fire anmeldte voldtekter og to anmeldelser for seksuelle handlinger uten samtykke i løpet av helga.

Voldtekt i Vaterlandsparken

En 18 år gammel kvinne har fortalt at hun ble overfalt og voldtatt av to menn i Vaterlandsparken i Oslo natt til søndag.

Foto: Sindre Løkstad / NRK

Til tross for ekstra bemanning og et fakkeltog i protest mot voldtektsbølgen i Oslo i høst, ble det anmeldt fire nye voldtekter i helga.

Mandag skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding at åtte menn er pågrepet, og går samtidig ut med beskrivelser av to etterlyste menn.

Natt til søndag ble en kvinne i slutten av tenårene overfalt og voldtatt av to menn ved Vaterlandsparken på Grønland i Oslo. Gjerningsmennene er ikke pågrepet, men kvinnen har beskrevet så nøyaktig som mulig.

Begge skal ha vært mellom 170 og 175 centimeter høye, lyse i huden og snakket oslodialekt. En av dem var ikledd trange bukser og marineblå genser, og hadde en «sossete stil».

Den andre skal ha vært ikledd jeans og hvit skjorte, og hadde brunt hår og «litt skjegg».

Ifølge politiet vil det bli sikret videobilder fra området. Politiet ber publikum om tips i saken.

Les: Nå fordeler de voldtektsskylden
Les: Minst tre voldtekter i Oslo i helga

– To voldtatt i leiligheter

I tillegg til overfallsvoldtekten skal to kvinner ha blitt voldtatt i leiligheter i Oslo.

Natt til lørdag skal en kvinne i 20-årene ha blitt voldtatt i en leilighet på Sandaker, etter at hun frivillig dro hjem til den siktede mannen etter å ha møtt ham på Internett.

Mannen, som også er i 20-årene, er pågrepet og løslatt etter avhør.

Natt til søndag skal en annen kvinne i begynnelsen 20-årene ha blitt voldtatt i en leilighet på Bislett.

To menn i 30-årene er pågrepet. En av dem er en norsk statsborger som er født på Sri Lanka, og den andre er en svensk statsborger som er født i Iran.

Les: Rieber-Mohn raser mot voldtektstall

Kari-Janne Lid, leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt

VIDEOBEVIS: Kari-Janne Lid, leder for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, forteller at politiet har videobevis for ett av overgrepstilfellene.

Foto: NRK

Har videobevis fra Oslo S

Tidligere lørdag kveld skal to 16 år gamle jenter ha blitt befølt på Oslo S. Fem gutter i alderen 16 til 20 år er pågrepet, og fire av dem skal dimmiteres etter avhør mandag.

Guttene er av pakistansk og afghansk opprinnelse, og det er sikret videoopptak fra Oslo S.

– Videoen viser ikke selve handlingen, men gjennom taktiske avhør har en person i dag delvis erkjent handlingen. En annnen har beskrevet fullstendig hva som har skjedd, sier lederen for sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt, politioverbetjent Kari-Janne Lid, til NRK.

– Videoen viser at jentene kommer gående og at de blir oppsøkt av en gjeng på syv-åtte gutter. Jentene stikker av, men guttene følger etter, og jentene blir trengt oppe i et hjørne. Man ser at fem stykk holder vakt, men to gutter begår de seksuelle handlingene, sier

Det er sjelden politiet sitter på slikt videobevismateriale i overgrepssaker.

Forsøkt tvunget til oralsex

Hanne Kristin Rohde

BEVISSIKRING PRIORITERES: – De tidligere anmeldelsene fra i år og tidligere i år vil få en langsommere fremdrift i en periode, sier leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde.

Foto: Haram, Ola / Scanpix

Kort tid etter voldtekten i Vaterlandsparken ble en kvinne i 20-årene forsøkt tvunget til oralsex i en pirattaxi på nedre Grünerløkka.

Denne gjerningsmannen er heller ikke pågrepet. Han beskrives som «mulig somalier» i 40-årene, og kjørte en mørk Mercedes.

Les: Natteravnenes fire gode råd til jenter

Les: Storberget: – Oslo fortsatt trygg

Presset Oslo-politi

– En helg med fem anmeldte voldtekter, hvorav én overfallsvoldtekt, presser oss til det ytterste, vedgår leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, overfor NRK.

I den første etterforskningsfasen etter en voldtekt skal spor sikres på offeret, på en aktuell mistenkt og på åstedet, påpeker hun.

Når ressursene settes inn på bevissikring, kan det gå ut over etterforskning av andre volds- og sedelighetssaker.

– De tidligere anmeldelsene fra i år og tidligere i år vil få en langsommere fremdrift i en periode, men så må vi selvfølgelig sette oss ned og disponere ressursene riktig ut fra sakenes alvor, sier Rohde.

Politiet har mottatt 50 anmeldelser for overfallsvoldtekter hittil i år. Rohde er glad for at politimesteren har lovet at seksjonen hun leder skal få mer ressurser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger